5 mrt 2017

KLAPP COSMETICS KIWICHA LIJN

Klapp Cosmetics Kiwicha

Steeds meer vrouwen gaan opzoek naar producten op natuurlijke basis. Terug naar de kern van de zaak zonder onnodige toevoegingen. Klapp Cosmetics, het professionele merk, begreep maar al te goed de vraag naar een natuurlijke anti-age lijn en ontwikkelde Kiwicha (uit te spreken als Kee-Wie-Cha). De naam alleen al klinkt geweldig, niet waar?

Deze bio lijn is een samenvloeiing tussen high tech en natuurlijke ingrediënten. Volledig vrij van dierlijke extracten, vrij van PEG's, mineralen- of siliconenoliën, vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en is glutenvrij. De lijn is compleet en bevat alles wat je nodig hebt voor thuisgebruik gaande van een reinigingscrème, toning water, dag- en nachtcrème, serum olie en oogcrème. Sinds 2016 werd aan het rijtje een cocoa cream peeling, volcanic clay mask en overnight cream mask toegevoegd. Ik testte alvast deze laatste drie producten voor jullie uit.

Klapp Cosmetics Kiwicha

De lijn is geschikt voor de gevoelige en vochtarme huid die wil werken aan preventieve huidveroudering. De basisingrediënten zijn Amaranthus olie, beta-glucan en aloë vera extract aangevuld met tal van verzorgende natuurlijke oliën.

Klapp Cosmetics Kiwicha

Cocoa Cream Peeling

Deze romige crème peeling bevat stukjes fijn gemalen cacaoboon en kokosnoot voor een milde exfoliërende werking. Zelfs een gevoelige huid kan aan de slag met deze peeling. De huid wordt ontdaan van dode huidcellen, wordt gereinigd tot in de diepte en de poriën worden verfijnd. De aangename geur draagt bij tot het welbevinden en kan 1 à 2 keer per week gebruikt worden.  Door regelmatig te exfoliëren, breng je celvernieuwing op gang en kunnen producten die je nadien aanbrengt beter in de huid binnen dringen. En bijgevolg nog dieper en intenser inwerken.

Klapp Cosmetics Kiwicha

Volcanic Clay Mask en Overnight Cream Mask

Na een grondige peeling is het tijd voor een maskertje. Binnen de Kiwicha lijn heb je keuze uit twee soorten maskers. Een kleimasker voor een zuiverende werking of een slaapmasker met een revitaliserende en beschermende werking op het cel DNA. Hoe zeer ik ook houd van multifunctionele producten ditmaal gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar het Volacanic Clay Mask. 

Het Volcanic Clay Masker is, zoals de naam het al verraadt, op basis van lavasteen poeder. Je brengt een royale laag masker aan over het gelaat (en hals) en laat het gedurende 10 minuten inwerken. Als mommy to be merk ik nu al dat ik mijn tijd zo optimaal mogelijk wil gebruiken. 10 minuten is een aanvaardbare tijd. Meer dan 15 minuten wil ik niet spenderen aan de inwerktijd van een masker. Het masker wordt lichtjes hard en brengt hierdoor de gezichtscontour opnieuw in vorm. Daarnaast werkt het masker verfijnend en zuiverend. Na gebruik voelt de huid fris en zacht aan, zonder droog te zijn. Er zijn voldoende oliën die een tegenhanger vormen voor het lavasteen poeder. Waardoor dit masker zuiverend werkt, maar tegelijk de huid ook voorziet van de nodige hydratatie.

Klapp Cosmetics Kiwicha

Wil je de stap van een masker niet overslaan in je skincare routine, maar heb je geen tijd om een masker te laten inwerken? Dan kan je kiezen voor het Overnight Cream Mask. Het masker breng je aan zoals een nachtverzorging. Het enige verschil zit hem in de werking. Dit slaapmasker gaat net nog een stapje verder.  Heb je al gehoord van de golden hours? Tussen 23 uur en 2 uur 's nachts herstelt je huid optimaal. Door dit masker aan te brengen, boost je de huid tot een maximaal niveau. Het zelfregenererende vermogen van de cellen wordt ondersteund, UV beschadiging wordt aangepakt en de huid wordt gekalmeerd en gehydrateerd. Zelf gebruik iets minder vaak het slaapmasker omdat het opstijft op de huid en dat vind ik minder aangenaam. 's Morgens merk ik hier totaal niets meer van en is het masker volledige geabsorbeerd door de huid. 

De geur van beiden maskers is hetzelfde en vergelijkaar met een frisse, natuurlijke geur. Zeker niet onaangenaam. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, word ik vrolijk. Ik zie heel wat verzorgende oliën, glycerine, sorbitol, tocopherol, cetearyl alcohol (vette alcohol), ... .

Klapp Cosmetics Kiwicha

Kiwicha wordt ook wel eens het goud van de Inca's genoemd. Naast fijne producten voor thuisgebruik bestaat er ook een Kiwicha Beauty Treatment dat je kan laten uitvoeren bij een professioneel Klapp Cosmetics schoonheidssalon.

Klapp Cosmetics Kiwicha
 Cocoa Cream Peeling - Volcanic Clay Mask en Overnight Cream Mask


Te koop bij een Klapp Cosmetics schoonheidssalon.
Kiwicha Cocoa Cream Peeling 50 ml - 37 euro
Kiwicha Volcanic Clay Mask 50 ml - 37 euro
Kiwicha Overnight Cream Mask 50 ml - 42 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

5 opmerkingen:

  1. Klinkt goed allemaal. Het Clay Mask zou ik wel eens willen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Steffi,
    Is de peeling toch niet wat agressief met die stukjes fijn gemalen cacaoboon en kokosnoot?
    Ze lijken mij toch vrij grof?
    Groeten,
    Heidi x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen, het is absoluut geen grove peeling. Mocht je het product graag iets minder hebben, kan je een paar druppeltjes water toevoegen. Maar de crème textuur is romig en de stukjes zelf vind ik prettig aanvoelen op de huid.

      Verwijderen
  3. Druk naar de kern en herstellen van de huid. Klinkt alvast super.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat het een bio-lijn is spreekt me erg aan. De producten lijken me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen