13 nov 2016

URBAN DECAY NAKED SMOKY REVIEW, SWATCHES & LOOK


Urban Decay Naked Smoky palette

Ik ben fan van Urban Decay vanaf de eerste minuut. Inmiddels heb ik zowat alle Naked paletten met uitzondering van het Naked Basics 2 palette en hun nieuwste telg Ultimate Basics. Als je fan bent van neutrale oogschaduwkleuren dan zit je zeker goed bij het Naked gamma en dan beleef je ontzettend veel plezier met deze oogschaduwpaletten. Als liefhebber van smoky eyes kon natuurlijk het Urban Decay Naked Smoky palette niet ontbreken in mijn stash.

De vormgeving van de paletten is doorheen de jaren hetzelfde gebleven. Nog steeds een lange smalle rechthoek met daarin 12 samenhorende oogschaduws en een oogschaduwpenseel. Intussen heb ik gezien dat Urban Decay opnieuw het dubbelzijdig oogpotlood heeft ingevoerd. Dat kan ik alleen maar toejuichen aangezien ik niet omver geblazen wordt door de kwaliteit van het penseel. De behuizing van het Naked Smoky palette is gemaakt van stevig plastiek en kan tegen een stootje. Ook daarvoor mijn complimentjes aan Urban Decay. Als ik even terugkijk naar het Naked1 palette met de velours verpakking oogt dit veel mooier en steviger.

Urban Decay Naked Smoky palette

Urban Decay Naked Smoky palette

Urban Decay oogschaduws staan gekend voor hun goede pigmentatie en rijke kleuren. Elke oogschaduw is verrijkt met het Pigment Infusion System, een speciaal ingrediënt dat ervoor zorgt dat elke oogschaduw een fluweelachtige textuur, een optimale blendbaarheid en een goede houdbaarheid heeft.

Urban Decay Naked Smoky palette

Urban Decay Naked Smoky palette

Urban Decay Naked Smoky palette

In totaal zijn er 12 kleuren die behoren tot het Naked Smoky palette waarvan 9 geheel nieuwe tinten en 3 kleuren die je mogelijks kent van andere limited edition paletten. Ik ben blij dat "Smog" en "Midnight Cowboy Rides Again" niet tot het palette behoren, aangezien je die zowat overal ziet opduiken. Een klein nadeel als je fan bent van Urban Decay (limited edition) paletten. 

Het kleurenpalette is gevarieerd met matte, satijnen en glanzende finishes. Dankzij de variatie een zeer bruikbaar palette met voor ieder wat wils. 

♥ High: glanzend champagne met glittertjes
♥ Dirtysweet: medium bronze
♥ Radar: medium bruin met gouden glittertjes (Vice2)
Armor: taupe met zilveren glittertjes en zilveren schijn erdoor heen gemixt (Vice)
♥ Slanted: metallic grijs
♥ Dagger: donker grijs met een blauwe ondertoon en een satijnen finish

Urban Decay Naked Smoky palette

Urban Decay Naked Smoky palette

♥ Black Market: een antraciet grijs/zwart met een glansje en een geweldige pigmentatie (Vice)
Smolder: een bijzondere mooie aubergine kleur met een parelmoer glans
♥ Pasword: medium taupe met een matte finish
♥ Wiskey: medium bruin met een matte finish
♥ Combust: poederroze met een matte finish, perfect als transitiekleur
Thirteen: beige highligter met een matte finish

In het palette zitten er voldoende smoky kleuren afgewisseld met neutrale tinten. Ik ben zeer blij met enkele matte tinten. Een grote meerwaarde aan het palette om de glanzende of satijnen kleuren uit te balanceren. Zoals je ziet, stelt de pigmentatie niet teleur. De kleuren voelen zacht aan en blenden als een fluitje van een cent.

Voor de look koos ik voor een neutrale daytime look om te bewijzen dat niet alleen smoky eyes liefhebbers aan de slag kunnen met het Naked Smoky palette. Ik combineerde Combust (bewegend ooglid) met Thirteen (van de arcadeboog tot onder de wenkbrauwen), High (hoogste puntje onder de wenkbrauwen en binnenste ooghoek) en Wiskey (buitenste ooghoek en subtiel vervaagt in de arcadeboog). Afgewerkt met een zwart oogpotlood en mascara.  
 
Urban Decay Naked Smoky palettePersoonlijk vind ik het Urban Decay Naked Smoky palette een aanrader als je houdt van de zwoele, smoky looks. Maar fixeer je niet teveel op de grijze, zwarte en aubergine tinten in het palette want het palette leent zich voor veel meer dan alleen een klassieke smoky eye. Naked Smoky combineert 12 tinten in een compact formaat dat je makkelijk kan meenemen op reis en ook thuis neemt het palette amper plaats in beslag (minder dan 12 mono oogschaduws). 

Jammer genoeg doet het merk nooit mee aan leuke Ici Paris XL kortingsacties. Denk maar aan 21% korting wat ik een zeer jammere zaak vind. Het palette kost 51.90 euro wat niet weinig is, maar misschien kan je het op je X-mas verlanglijstje zetten.

Urban Decay is te koop bij Ici Paris XL.
Urban Decay Naked Smoky - 51.90 euro

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

  1. Ik vind het een mooi palette, al gebruik ik het niet zo vaak als mijn Naked 3 palette. Je look is mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je deze palette hebt.  Ik zou het zelf niet doen met veel smokey eyes, anders zal dit een top palette kunnen zijn. Er zitten wel veel mooie kleuren bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit lijkt me zo'n mooi palette! Ik maak zelf alleen veel te weinig smokey ooglooks om die uitgave voor mezelf te verantwoorden (al maakt die mooie verpakking het me wel moeilijk :D)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waauw, deze is volgens mij toch echt het meest geschikt voor mij van de Naked Palettes. Mooie kleuren en mooie look heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen