8 okt. 2016

VOETREFLEXIOLOGIE

voetreflexiologie

Heb je al eens een keer gehoord van voetreflexiologie? Het is een oeroude methodiek die toegepast wordt. Men vertrekt vanuit de voetzolen die in verbinding staan met het lichaam en de geest.  Ik ging langs bij BlueSage voor een opleidingsdag mee te volgen.

voetreflexiologie
voetreflexiologie

Het is een holistische benadering van geneeskunde waarbij organen, klieren, gewrichten en spieren gestimuleerd worden doormiddel van druk en massage. Nieuw is deze massagetechniek niet voor mij. De beste omschrijving die ik kan geven aan voetreflexiologie is een combinatie tussen drukpuntmassage en ontspanningsmassage. Tijdens de pampering sessie wordt de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen gedraineerd, mogelijke blokkades opgelost en pijn verzacht. Wist je trouwens dat je linkervoet je emotionele voet en je rechtervoet je fysieke voet is. 

Echter is een voetreflexiologie behandeling niet te vergelijken met een klassieke voetmassage. Het doel is het algemene welzijn te bevorderen. Geen standaard massage want iedere behandeling is verschillend afhankelijk van je eigen persoonlijke noden. Het lijkt vreemd, maar je voeten weerspiegelen je organisme. Met enkele kleine knedingen werden de "pijnpunten" blootgelegd. Echte verrassingen waren het voor mij niet, eerder een bevestiging van hetgeen ik zelf ook al opgemerkt had.

Wie heeft baat bij deze behandeling? Iedereen! Het kan een parelel behandeling zijn naast je medische behandeling in de ondersteuning van gewrichtsklachten, emotionele klachten, nervositeit, slapeloosheid, hormonale klachten, darm-en spijsverteringsklachten etc. 

Wil je zelf een keer een voetreflexiologie behandeling ondergaan of liever zelf aan de slag gaan? Bekijk dan de BlueSage website


Wat denk je? Is dit een behandeling voor jou?

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

1 opmerking:

  1. Mijn bestie heeft onlangs een cursus voetreflexologie gevold. Ik vind het wel interessant klinken, maar of ik er echt in geloof weet ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen