23 aug. 2016

MAKEUP GEEK CREME BRULEE, COCOA BEAR & AMERICANO

Ik bekijk dagelijks Youtube video's (ofcourse...) en één van mijn favorieten is MakeUp Geek. Marlena creëert naar mijn idee draagbare looks met af en toe een leuke, speelse twist. Sinds ze haar eigen make up lijn heeft, gebruikt ze hoofdzakelijk deze producten in haar tutorials. Niets mis mee, maar mijn wishlist dikt hierdoor serieus aan!

In het voorjaar bestelde ik voor het eerst MakeUp Geek producten. De collab tussen MannyMUA x MakeUp Geek resulteerde in een prachtig palette dat ik moest en zou hebben. De oogschaduws vielen meteen in de smaak en ik besloot een drietal nieuwe single eyeshadows bij te bestellen via BeautyBay.com. 

MakeUp Geek single eyeshadow

Het enige nadeel aan de officiële MakeUp Geek website zijn de BTW en invoerrechten die je moet betalen. Vandaar dat het makkelijker is om bestellingen te plaatsen via BeautyBay. Gegarandeerd vrij van extra kosten en boven een bedrag van 18 euro betaal je geen verzendingskosten.  Ik koos voor de oogschaduwkleuren Crème Brûlée, Cocoa Bear en Americano.

MakeUp Geek single eyeshadow

Ik ben de laatste tijd into matte oogschaduws. Zeker in een everyday look of om opvallende kleuren uit te balanceren. Crème Brûlée is een zachte medium bruin gelijkaardig aan zand. Een handige kleur om in je collectie te hebben om diverse redenen: smoky eyes, blending kleur en voor donkere huidtypes zelfs een mooie highlighter. Cocoa Bear is een warm roodbruin met een roestkleurige toon erin. Als je houdt van warme tinten is dit zeker een musthave. Tot slot belandde Americano ook in het winkelmandje. Een donker bruine kleur met een paarse ondertoon. De kleur vind ik erg mooi, maar is anders dan dat ik het mij voorgesteld had. Het paarse had van mij net wat meer tot uiting mogen komen. Maar buiten dat feit, brengen al deze kleuren fijn aan en zijn ze voorzien van een goede portie pigment.

MakeUp Geek single eyeshadow

MakeUp Geek single eyeshadow
Americano - Cocoa Bear - Crème Brûlée 

Afgelopen zaterdag schafte ik mij Griet's favoriete Catrice vloeibare eyeliner aan en ik ging ermee aan de slag. Ik ben helemaal niet goed in winged eyeliner, maar oefening baart kunst zeker? De look is warm en doet mij denken aan een zonsondergang. Americano bracht ik aan op het bewegende ooglid met een platte oogschaduwkwast om de kleur vervolgens met Cacoa Bear in de arcadeboog te vervagen met een blending kwast. Om het geheel zachtjes te laten overlopen in een crèmekleurige highlighter gebruikte ik Crème Brûlée boven Cocao Bear. De highlighter is van Wet 'n Wild (Comfort Zone palette) en mijn wenkbrauwen werkte ik bij met mijn favoriete Anastasia wenkbrauwproducten. Onder het oog bracht ik opnieuw Americano aan en in de buitenste ooghoek een tikje zwarte oogschaduw voor wat extra dimensie. Voor de wimpers gebruik ik momenteel Givenchy Noir Couture mascara.

MakeUp Geek single eyeshadow

Prijsgewijs zijn dit oogschaduws om van te dromen. MakeUp Geek kiest ervoor om geen verpakking te gebruiken, enkel en alleen de pan waardoor de oogschaduw een stuk goedkoper in verkoop wordt. Ik bewaar mijn oogschaduws in een Z-palette en ik merk dat ik de oogschaduws hierdoor vaker en meer gebruik dan wanneer de kleuren individueel verkocht worden als mono oogschaduw.

Te koop via Beautybay.
MUG oogschaduw 1.8 gram - 5.80 euroBeauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

 1. Grote Makeup Geek fan! Het MannyMUA palette is mijn meest geliefde palette EVER denk ik. Mooie kleuren heb je gekocht! Hopelijk komt er snel de dag dat we in Europa makkelijker aan MUG kunnen geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehh,..wat een pigment, mooie ooglook trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Americano vind ik ook een topper! Mooie look en die wing ziet er erg schattig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleuren! Ik ben zelf ook gek op MUG oogschaduws.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook fan van de MUG oogschaduwen. Mooie ooglook trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai wat wat een prachtig pigment! Hele mooie ooglook ook :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou persoonlijk eerder van matte of satin oogschaduws, maar zeker géén glanzend en nooit fan ervan geweest. Wat een goede oogschaduw en wat een goed pigment. Met zulke oogschaduw zou ik ook gelukkig worden! Je review is echt goed en je ooglook trouwens ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen