27 jun. 2016

URIAGE HYSEAC TRAVELKIT

Als je dacht dat acné een huidkwaal is die uitsluitend toebehoort aan de puberteit dan ben je mis. Zo heeft 41% van de vrouwen tussen 25 en 40 jaar last heeft van acné. Waarvan een deel nooit last heeft gehad van dit huidprobleem tijdens de adolescentie. En tot die laatste groep mag ik mezelf rekenen. Uriage Hyséac lijn biedt een globale en specifieke oplossing voor een huid met neiging tot acné verrijkt met thermaal water. 

Uriage Hyséac travelkit
Uriage Hyséac travelkit

Een travelkit is makkelijk om mee te nemen op reis, maar evengoed een fijne manier om kennis te maken met de Hyséac producten. De set is compleet en bevat alles wat je nodig hebt om de strijd tegen puistjes aan te gaan. In principe heb je niet meer nodig. Wat zit er in de Hyséac travelkit? Een reinigingsgel, een exfoliërend masker, een dagcrème (fullsize) en het befaamde Uriage thermaal water. 

Uriage Hyséac travelkit
Uriage Hyséac travelkit

De reinigingsgel heb ik nog niet getest, deze heb ik opzij gelegd om mee te nemen op vakantie vanwege het compacte formaat (50 ml), maar de rest zijn geen onbekenden voor mij. De topper waar ik al zeer veel over geschreven heb op mijn blog is uiteraard het thermaal water (50 ml). De unieke mineralen samenstelling is een beschermengel voor de huid. Het versterkt de huidbarrière, voorkomt uitdroging en behoudt het evenwicht in de huid. Na het reinigen spray ik royaal het thermaal water over het gelaat heen. Het voelt fijn en verfrissend aan. In de zomer staat standaard een (grote) fles van dit Uriage thermaal water in mijn koelkast. Dit is een musthave!

Uriage Hyséac travelkit

Eén à twee keer per week breng ik een zuiverende masker aan. In de kit zit een klein tubetje als extra. Dit is een exfoliërend masker met een dubbele werking. Je kan het dagelijks gebruiken als milde scrub of wekelijks als masker. De inwerktijd van het masker is beperkt tot twee minuten wat ik super handig vind. Kort, maar krachtig. Binnen het Hyséac gamma is er ook een zuiverend masker op basis van groene klei, cactusvijgextract, thermaal water, zoethout en p-Refinyl. Ik ben er nog niet uit welk masker mijn voorkeur geniet.

Uriage Hyséac travelkit

Bijna één jaar geleden (vrijdag 1 juli 2015) mocht ik samen met Uriage naar Parijs. Ongetwijfeld het leukste wat ik tot nu toe mocht doen met mijn blog.  Het internationaal persevent ging over de launch van de nieuwe Hyséac producten. Ik had toen niet kunnen inbeelden dat mijn huid op een paar maanden tijd zo'n ommekeer zou maken. Enfin het leek wel voorbestemd te zijn dat ik met het gamma kennismaakte. Eén van de grote nieuwigheden in het assortiment was de Hyséac 3 Regul Soin Global dagcrème (40 ml).

Uriage Hyséac Travelkit

De crème bevat een drievoudige werking gericht op puistjes, talgproductie en zwarte puntjes. Op basis van AHA, BHA, thermaal water, p-Refinyl, MPA Regul, TLR2 Regul en zoethout. Om de huid te kalmeren, de poriën te verkleinen, onzuiverheden tegen te gaan en de talgproductie in te tomen. Doorheen de dag glimt mijn huid minder dan normaal en deze crème wordt zeer goed verdragen. Het grote voordeel is dat je deze zowel 's morgens als 's avonds kan gebruiken. Maar let goed op. Deze 3 Regul Soin Global bevat geen SPF. In combinatie met mijn make up ging dit prima.

Voor wie is deze travelkit een musthave? Als je een vet huidtype hebt met neiging tot acné. Het is uiteraard geen wondermiddel. Het is vrij te koop bij de apotheek. Bij twijfel consulteer je best je huisarts of je dermatoloog zodoende je advies kan vragen. Acné blijft tenslotte een medische aandoening. De prijs van de travelkit is 14 euro wat een zeer goede deal is. Apart betaal je een stuk meer voor de producten. De fullsize 3 Regul Soin Global kost normaliter 13.90 euro. Deze kit kost 0.10 cent meer, plus je hebt een travelsize reingingsgel, travelsize thermaal water en een sample scrubmasker. Niet twijfelen, gewoon een keertje proberen!


Te koop bij de apotheek. 
Uriage Hyséac travelkit - 14 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

10 opmerkingen:

 1. Mijn eerste ervaring met Uriage was echt rampzalig, maar ik geloof wel in tweede kansen, dus ik ben benieuwd naar dit setje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welk product had je precies getest dat je niet zo goed bevallen was?

   Verwijderen
 2. Deze travelkit zou voor mij wel een must zijn! Klinkt zeker niet slecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thermaal water vind ik ook altijd zo lekker. ik heb geen neiging tot het krijgen van acne, maar diepreinigende, exfolierende producten gebruik ik graag. Voor iedere huid een must, vindik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt ook, een dieptereiniger kan iedereen af en toe gebruiken.

   Verwijderen
 4. De lijn ziet er wel heel strak uit, fijne review

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant en ideaal zo een travelkit voor die prijs. Je kan het meenemen op vakantie of om uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen