30 dec 2015

URBAN DECAY GWEN STEFANI PALETTE REVIEW, SWATCHES & LOOK

Nog nooit eerder werkte Urban Decay samen met een celeb tot nu. Het merk dat gekenmerkt wordt door hun ruig kantje sloeg de handen in elkaar met niemand minder dan Gwen Stefani. De geknipte persoon en een match made in heaven. Het nieuws ging als een lopend vuurtje door beautyland  en vandaag review ik dit zeer gewilde limited edition oogschaduw palette

Het 15 delige oogschaduw palette bestaat hoofdzakelijk uit neutrale tinten. Neen, geen Naked 5 palette (dat zal misschien voor 2016 zijn?), maar een draagbaar palette met een pop of colour zoals ze dat noemen. Het merk koos ervoor om zeer nauw samen te werken met Gwen Stefani en zij stopte op haar beurt haar persoonlijkheid in dit unieke doosje. Het palet is zeer uniek en zeer Gwen Stefani. De namen, de opdruk, de verpakking, het doosje, ... ademt haar stijl. I love it!

Urban Decay Gwen Stefani palette review

De verpakking is grafisch en verrassend. Ik heb nog nooit eerder een soortgelijke verpakking gezien. Knap. Het palette is gemaakt van stevig plastiek, maar het lijkt net metaal. Aan de binnenzijde vind je 15 oogschaduws en een grote spiegel met een mooie opdruk. Wederom een verwijzing naar Gwen Stefani. De oogschaduws bestaan uit 12 gloednieuwe kleuren en 3 reruns die opgenomen zijn in het vaste assortiment. Op het eerste zicht veel lichte en neutrale tinten, maar dit palette heeft zoveel te bieden. Qua finishes is het aanbod ruim: mat, glanzend, metallic, the whole shebang. De eyecatchers voor mij zijn Danger en Punk. Ze springen meteen in het oog. 

Urban Decay Gwen Stefani palette review
Urban Decay Gwen Stefani palette review

♥ Blonde - glanzende highlighter, de lichtste kleur uit het palet
♥ Bathwater - warme glanzende highlighter
♥ Skimp - beige highlighter met een semi matte finish
♥ Steady - glanzende perzik kleur
♥ Punk - donker mat bruin met een paarse ondertoon

Urban Decay Gwen Stefani palette swatches

♥ Baby - metallic licht roze
♥ Anaheim - mat zacht bruin, bijna zandkleur
♥ Stark - huidskleur, mat
♥ Zone - mat bruin, donkerder dan Anaheim en ook warmer
♥ Serious - mat donkergrijs

Urban Decay Gwen Stefani palette swatches

♥ Pop - chunky zalmroze
♥ Harajuku - snoepjesroze  met een glanzende finish
♥ Danger - koningsblauw met een metallic finish
♥ 1987 - goudgeel met een metallic finish
♥ Blackout - ultra mat zwart met een zeer goede pigmentatie 

Urban Decay Gwen Stefani palette swatches
Urban Decay Gwen Stefani palette review

Urban Decay Gwen Stefani palette review


Iedereen die ooit al eens Urban Decay oogschaduw uitgeprobeerd heeft, weet dat deze geweldig gepigmenteerd en goed van kwaliteit zijn. Het is haast een genoegen om ermee aan de slag te gaan. De kleur Pop is de enige oogschaduw uit het palette wat minder in de smaak valt. Het is behoorlijk glitterig en grof van textuur waardoor de kleur minder egaal aanbrengt en minder fijn in gebruik is.

Als kers op de taart stopt Urban Decay als sneak preview een sample van de Gwen Stefani lipsticks bij in het palette. Normaal krijg je een sample van de Primer Potion als extra'tje. Ditmaal een smaakmakertje van hetgeen gelanceerd wordt in 2016. Dubbel zo leuk.

Urban Decay Gwen Stefani lipstick review
 

Voor mij is dit Urban Decay Gwen Stefani palette een mooie aanvulling op mijn reeds bestaande Urban Decay stash. De neutrale tinten in het palette zijn geschikt voor overdag en als je eens gek wilt doen, heb je keuze uit de onderste rij. Ik creëerde een smoky eyes look met Punk (bewegend ooglid), Zone (arcadeboog uitgewerkt richting de wenkbrauw), Stark (arcadeboog) en een beetje Skimp (onder de wenkbrauwen). 

Urban Decay Gwen Stefani palette make up look

In mijn zoektocht naar leuke tutorials met het Gwen Stefani palette op Youtube kwam ik heel wat leuks tegen. De look hierboven is de Chocolate Smoky Eyes look.



Te koop bij Ici Paris XL
Urban Decay Gwen Stefani palette limited edition - 52 euro


Beauty Treasures  
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

10 opmerkingen:

  1. Ik vind het palette niet veel bijzonder hebben, zie ook wel veel kleuren terug in paletten die ik al heb en ook goedkoper zijn. Pigment is wel oké, maar verder heb je wel een fijne review geschreven! Goed artikel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb niet bijzonder veel met de celeb, maar los daarvan vind ik het qua design sowieso een super palette. Heb m niet mogen gebruiken maar de kleurtjes vind ik ook gaaf, zoals te zien in je look! Super! Fijne jaarwisseling alvast :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe meer ik het palette zie hou meer ik het wil. Je hebt er een mooie look mee gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een plaatje zeg! Ik zou hem dolgraag willen kopen maar ben even op budget door de feestdagen whahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het een prachtig palet! Ben zowat opgegroeid met No Doubt, dus vind het best cool dat Gwen Stefani met UD samenwerkt. 't Is spijtig genoeg al uitverkocht, dus ik vrees dat ik er niet meer aan zal geraken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooooh, het was te verwachten dat het palette enorm snel uitverkocht ging zijn. Misschien nog online via een webshop?

      Verwijderen
    2. Ik zie dat het uitverkocht is, als een teken ;-) Het heeft niet mogen zijn!

      Verwijderen
  6. Aaaah die pigmentatie! Ik wil hem ook nog altijd maar ik ben een beetje blut na alle feestdagen, helaas!

    BeantwoordenVerwijderen