Ik eet ontzettend graag cake en chocolade. Mix & match en je bekomt een heerlijke chocoladecake. Mijn favoriet! Leuk om te doen samen met je man of met je kinderen in het weekend.
Benodigdheden
- 300 gram fondant chocolade (ik gebruikte Côte d'Or Culinaire)
- 100 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 80 gram amandelpoeder
- 5 eieren
- 150 gram gesmolten boter
Bereidingswijze (20 minuten voorbereidingstijd)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de Côte d’Or chocolade met de boter. Roer er de suiker bij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Splits de eieren en klop het eiwit tot een luchtige massa.
- Roer eerst de dooiers met het amandelpoeder en de bloem onder de chocolade. Spatel er op het einde de eiwitmassa onder.
- Verdeel het beslag in een cakevorm (spray even in met bakspray) en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten (de tijdsduur kan variëren per oven).
- Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
Mmm, die ziet er zo lekker uit. Ga ik ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderenLaat me weten wat je ervan vindt ;-).
VerwijderenLang geleden dat ik nog eens iets heb gemaakt :D Deze chocolade cake ziet er ontzettend lekker uit :D x
BeantwoordenVerwijderenOke, ik heb zin in chocolade cake! Alleen al door de foto's die erbij staan! Kga zeker je receptje eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenIlona
www.artthisisart.blogspot.com
Mmm, ziet er lekker uit :) is je toch goed gelukt Steffi! Binnenkort eens samen iets bakken ;)
BeantwoordenVerwijderenOh makkelijk inderdaad, ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOeeh, lekker :) !
BeantwoordenVerwijderenOh heel erg lekker. Ik hou van chocolade cake!<3
BeantwoordenVerwijderen