2 aug 2015

REVIEW- MIXA MICELLAIR WATER, VOEDENDE BODY MILK & HYDRATERENDE DAGCREME

Het merk Mixa lanceerde in de jaren '60 hun eerste herstellende handcrème op basis van allantoïne onder de merknaam Mixa. Anno 2015 heeft Mixa een complete lijn gelaat- en lichaamsverzorging voor de gevoelige huidtypes zonder parabenen en alcohol. Ik testte de hydraterende regulerende dagcrème, het zuiverend micellair water en de surgras voedende bodymilk uit.


Voor wie is Mixa aangewezen? Voor iedereen, maar in het bijzondere voor de gevoelige huidtypes. Hoe herken je een gevoelige huid? Een gevoelige huid heeft een lagere toleratiedrempel voor interne en externe stimuli. Met als gevolg: overmatig reageren, schilfers, roodheid, couperose, jeuk, onaangenaam gevoel, een trekkerig gevoel, ... . Om tegemoet te komen aan die reactieve huid combineert Mixa het beste van twee werelden: doeltreffendheid met optimale tolerantie. 

Mixa haalt inspiratie uit het succes van farmacie producten. Daar ligt tenslotte ook de roots van het merk. Een goed voorbeeld hiervan is hun surgras voedende body milk met 10% glycerine en havermelk. De bodymilk heeft en neutrale geur en is niet overdreven dik van textuur waardoor de milk makkelijk uitgesmeerd kan worden. Je merkt meteen de intensiviteit van dit product: hydrateren en herstellen. Glycerine is een huid eigen ingrediënt dat zeer goed opgenomen wordt en de havermelk heeft een kalmerend effect. Bij een surgras product hebben lipiden de bovenhand op water. Waardoor verdamping tot het minimum herleid wordt en er een beschermend schild kan ontstaan.


Zowel de hydraterende dagcrème als het micellaire water met zink zijn beiden aangewezen voor een gemengde huid. Intussen heb ik het zuiverend micellaire water al zoveel gebruikt dat er slechts nog een klein restje in mijn flacon terug te vinden is. Het principe van micellair water moet ik jou niet meer uitleggen, daar ben je ongetwijfeld al vertrouwd mee. Zowel 's morgens als 's avonds gebruik ik het om mijn gezicht te reinigen. Een goed doorgedrenkt wattenschijfje en hup ik ben vertrokken. Snel, effectief en gemakkelijk. De formule verrijkt met zink zuivert de gemengde huid en absorbeert overtollig talg. Na gebruik voelt mijn huid zacht, fris en zuiver aan. Persoonlijk ben ik geen liefhebber om mijn oogmake up te verwijderen met een micellair water. Daar gebruik ik een bifase oogreiniger of gel voor.


Tot slot de hydraterende dagcrème met regulerende functie bevat havermelk extract en koper. De crème voelt luchtig aan, smeert makkelijk uit, heeft een fijne, dunne textuur en voorziet mijn gelaat van een dagelijkse portie hydratatie. Zonder dat mijn huid doorheen de dag vet aanvoelt of gaat glimmen.


Samengevat: Mixa richt zich op de gevoelige huidtypes, maar met uitbreiding kan iedereen de producten gebruiken. De producten zijn hypoallergeen, zonder parabenen, alcoholvrij en niet comedogeen. Het merk heeft mij op een aangename manier verrast. Milde producten die toch krachtig en werkzaam zijn voor een klein prijsje. Je vindt Mixa terug bij de supermarkt, Kruidvat en DI. De doucheproducten zijn exclusief te koop bij DI.

Mixa is verkrijgbaar bij de supermarkt, Kruidvat en DI.
Hydraterende regulerende crème 50 ml - 6.49 euro
Zuiverend micellair water 400 ml - 6.99 euro
Surgras voedende body milk 10 % 400 ml - 4.99 euro


Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

2 opmerkingen:

  1. Als ik het zo lees ziet het er allemaal heel interessant uit! Effectief, betaalbaar, zacht, nice.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! M'n favoriete dagcrème is al een tijdje de anti-uitdroging variant van Mixa.

    BeantwoordenVerwijderen