10 mei 2015

FOOD | GEPANEERDE KIPFILET MET GESTOOFDE VENKEL EN RUCOLASLAATJE

Ik kook graag en probeer regelmatig iets nieuws uit, zoals gisteren. Ditmaal vond ik mijn inspiratie terug in het inspiratie magazine van Colruyt. Ik paneerde voor het eerst in mijn leven zelf kip en ik kan je vertellen. Dit is zoveel lekkerder dan gepaneerd vlees kopen in de winkel! Dit is een bordje vol smaak met een een Italiaanse toets min de aardappelen. Maar evengoed kan je kiezen voor Griekse pasta of een ander bijgerecht.


Benodigdheden 4 personen
- 4 enkele kipfilets
- 2 venkelknollen
- 200 gram snoeptomaatjes
- 100 gram rucola
- 2 takjes verse salie
- 80 gram parmezaan
- 1 ei
- 4 eetlepels panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel
- 2 eetlepels bloem
- bakboter
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- zwarte peper
- zout
- aardappelen of risone (Griekse pasta)

Voorbereiding
- Klop het ei los met een vork.
- Hak de salie grof.
- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij ze in stukken.
- Versnij de snoeptomaatjes in 4 gelijke partjes.
 
Bereidingswijze 
- Verhit een kookpot met een klontje boter. Stoof hierin de stukken venkel (op een laag vuurtje) gaar gedurende 15 à 20 minuten. Kruiding: peper en zout.
- Kook  de aardappelen of risone gaar.
- Meng het paneermeel of panko met de gehakte salie en de helft van de parmezaan. 
- Breng de kip op smaak met je favoriete kruiden (in mijn geval gewoon peper en zout). Wentel de kip langs beide zijde door de bloem, vervolgens in het ei en daarna in het gekruide paneermeel. 
- Verhit een pan met daarin 1 eetlepel olie en een klontje boter. Bak de kip mooi krokant. 
- Meng de tomaatjes onder de rucolasla. 
- Maak een vinagrette op basis van olijfolie extra vierge, balsamincoazijn, peper en zout. Meng dit onder het rucolaslaatje. 
- Roer op het einde de rest van de parmezaan onder de venkel.

Smakelijk!
 
Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 
 

1 opmerking: