29 mei 2015

BABOR | SPRING/SUMMER MAKE UP REVIEW, SWATCHES & LOOK

Een prachtige zomerse look boordevol bronze tinten. Het lijkt alsof iedereen er mee weg komt! Babor speelt in op de bronzy trend die ieder jaar terugkeert en lanceert een mooie, draagbare spring/summer make up collectie. Ik testte de Babor bronzer, cream blush en lipgloss in stickvorm uit.


De producten ogen chique vanwege de gouden details. Daarnaast is het een mooie verwijziging naar de look die Babor naar voor brengt. Alles draait rond een metallic glow in gouden, bronzen en zilveren tinten. 

De Babor Sun Glow Bronzer voorziet de huid van een subtiele glow en een zomers tintje. Perfect, aangezien ik dit jaar nog niet veel heb kunnen genieten van de zonnige momenten. Soms kom je wel eens bronzers tegen waarbij de tint naar het oranje neigt. Dat is niet het geval bij de Sun Glow Bronzer. De bronzer geeft ruim voldoende pigment af, maar is stevig gepressed waardoor je geen last hebt van rond dwarrelend poeder. Aan de binnenzijde vind je een spiegel. Persoonlijk gebruik ik deze zelden, hoewel het on the go handig kan zijn.


Vorig jaar zagen we onder meer gelijkaardige crème blushes terug bij merken zoals Guerlain, Kiko, ... . Babor springt mee op de kar. De Babor Cream Blush Stick is een schattig bolletje dat verkrijgbaar is in één kleur. Van mijn part mag het kleuren aanbod uitbreiden. Ik ben een grote cream blush fan. Aangezien ik niet dagelijks foundation draag, plakt een cream blush beter tegen een "naakte" huid. Daarmee wil ik zeker niet gezegd hebben, dat een cream blush uitsluitend werkt in combinatie met een make up loze huid. Integendeel! Je kan perfect cream blush aanbrengen over foundation. De blush zorgt voor de nodige kleur in het gelaat en geeft een healthy glow effect. Ik dep met het bolletje over mijn wangen heen en vervolgens blend ik het product met mijn vingertoppen. Dat werkt voor mij het beste.


Tot slot testte ik de Babor Lip Gloss Stick uit in de kleur Glossy Melon. Deze kleur ademt zomer. Een perfecte mix tussen koraal en rood. Als je geen rood durft te dragen, maar toch opzoek bent naar een zomers kleurtje voor op de lippen is dit een goed alternatief. De lipgloss stick glijdt makkelijk over de lippen, bevat veel kleurpigmenten en geeft een fijne glossy finish. Met deze stick moet je niet kiezen tussen kleur of glans. Als ik slechts één product uit de collectie mocht kiezen, zou ik ongetwijfeld voor deze gaan.


Hieronder twee looks die Babor creëerde met de producten. Mijn voorkeur gaat uit naar look 2.  Met de nadruk op een prachtige, gezonde teint, glossy lips en oogschaduw in diverse nude tinten.


Voor mijn look maakte ik gebruik van de bovenstaande producten (bronzer, blush en lipgloss) in combinatie met een mat bruine smoky eyes. 


Babor is verkrijgbaar via Babor.be of bij een Babor schoonheidssalon.
Babor Sun Glow bronzer - 30 euro
Babor Cream Blush Stick - 13.50 euro
Babor Lipgloss Stick - 17 euro

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

6 opmerkingen: