21 feb 2015

BODYSOL | REVIEW AUSTRALIAN PROTECT

Bodysol is een merk dat ik regelmatig gebruik vooral als het op douchegels aankomt. Nieuw in het gamma zijn de Australian Protect douchegels. Waarbij de hoofdingrediënten hun oorsprong vinden in Australië. 


Naar goede gewoonte zijn de douchegels mild voor de huid. Het verzorgende complex, bestaande uit tarweproteïnen, allantoïne, ureum en glycerine, zorgt dat vocht in de bovenste huidlaag vast gehouden wordt. Daarnaast is het voor mij een must dat een douchegel lekker schuimt (check) en aangenaam ruikt (check)! De verpakking is handig dankzij het knijp- en antileksysteem.

De geuren zijn net even wat anders dan wat de meeste merken verkopen. Dat maakt Bodysol iedere keer weer zo bijzonder. Ditmaal kozen ze voor tea tree, eucalyptus en macadamia noot. Waarbij er een onderscheid is tussen douchegel en douchecrème. De douchecrème is net een tikkeltje verzorgender dan de douchegel.  

De geuren zijn allemaal totaal anders dan ik verwacht had. Zuivere tea tree olie heeft een sterke, aanwezige geur, maar deze douchegel met tea tree daarentegen is lekker fris met een kalmerende en verzachtende werking. De macadamia noot is vrij subtiel en licht geparfumeerd en daarmee ook voor mij persoonlijk de minste van de drie. Wist je trouwens dat de macadamia noot de moeilijkst te kraken noot ter wereld is? De eucalyptus douchecrème is de grootste verrassing. Ik verwachtte een hele frisse geur waarvan mijn neus onmiddellijk opengaat, maar dat is niet het geval. De geur is zacht en lichtjes bloemig, maar wel heel lekker! Als je een typische hammam/sauna geur verwacht, dan kan deze eucalyptus douchecrème wel tegenvallen. Het verkwikkende eucalyptus-extract beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

  
Te koop bij de apotheek.
Bodysol Australian Protect macadamian noot/eucalyptus/tea tree - 4.99 euro/stuk.

Beauty Treasures

6 opmerkingen:

  1. Die macadamia zou iets voor mij zijn! Love al things 'nutty' !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je van de noot geuren houdt, moet je zeker deze eens bij de apotheek gaan bekijken!

      Verwijderen
  2. Voor die frisse eucalyptus geur moet je zijn eh... En voor tea tree ook. Ik denk dus dat die met macademia nut het meest mijn ding is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De eucalyptus en tea tree zijn net twee grote verrassingen, totaal anders dan je zou verwachten. Ik ben er aangenaam door verrast. De macedamia noot variant is minder mijn ding. Maar geuren zijn natuurlijk persoonlijk ;-).

      Verwijderen