8 dec. 2014

THE BODY SHOP | WINTER TREND 2014 COLLECTION REVIEW, SWATCHES & LOOK

December, officieel de grootste feestmaand van het hele jaar. Iets om naar uit te kijken, want het is mijn favoriete tijd van het jaar! Alle merken pakken uit met allerlei leuke giftsets en mooie productlijnen. Vandaag de eerste in het rijtje namelijk de winter trend 2014 collection van The Body Shop.


Dit jaar heeft The Body Shop niet gekozen voor een make up look gericht op de feestdagen, maar ze hebben gewerkt rond een thema: winter. Denk maar aan een vrieskoude winterwandeling in het park met heel wat ijzige tinten. Het design van de make up paletten doet denken aan het patroon van een wintertrui. 

Het palet Frosted Pastels bevat vier eerder koele oogschaduwtinten in verschillende nuances. De verpakking is anders dan andere jaren, het patroon erop vind ik leuk gevonden, helaas jammer dat ze gewerkt hebben met een kartonnen doosje. De kleuren passen onderling mooi bij elkaar en bieden de mogelijkheid om te variëren in het creëren van diverse looks. De pigmentatie vind ik oké, behalve van de azuurblauwe oogschaduw. Deze kleur valt grotendeels weg waardoor vooral een glanzende babyblauwe waas achterblijft. De overige kleurtjes daarentegen zijn wel mooi en goed. 

Het leukste uit de hele collectie vind ik de Lip and Cheek Doll. Hoe schattig is dit? Deze multitasker kan je gebruiken voor je lippen en wangen. Doordat het product een stain is, trekt de kleur welliswaar in de huid of in je lippen met als resultaat een lange houdbaarheid. De stain is slechts in één kleur verkrijgbaar namelijk roze/rood. Het resultaat is leuk zowel op de lippen als op de wangen, wel goed opletten wanneer je dit product op de lippen gebruikt. Je lippen moeten voldoende gehydrateerd zijn anders ziet de kleur er niet egaal uit (zie foto). Het product zet zich meteen vast, dus doorwerken is de boodschap.

Er is kleurverschil namelijk de kleur heeft op de minder goed gehydrateerde delen (binnenzijde lip) beter vastgezet dan op andere delen.

Tot slot testte ik de Glazed Apple lipgloss uit. Deze behoort niet tot de Winter Trend 2014 collectie, maar gewoon algemeen tot de kerstcollectie. Als je opzoek bent naar een leuke transparante gloss met subtiele shimmertjes, is deze gloss een betaalbare optie. Ik gebruik bijna dagelijks de Strawberry lipgloss (standaard assortiment), maar deze Glazed Apple vind ik ook fijn. De glossjes plakken wel een beetje, iets wat mij niet stoort, maar wat ik weet dat anderen soms wel vervelend vinden. Natuurlijk is deze fris, zoete geur een leuke extra. 

lip and cheek doll als basis en erover glazed apple lipgloss

Conclusie? The Body Shop is erin geslaagd om een leuke alternatieve feestcollectie te lanceren. De Cheek and Lip doll is origineel en ziet er leuk uit qua verpakking. Op de lippen vind ik het ook leuk staan, maar vooral met een gloss erover heen. Het oogschaduwpalet is niet heel goedkoop en toch wel jammer van die ene oogschaduw. De Glazed Apple lipgloss daarentegen is een schot in de roos. Van mijn part mag The Body Shop volgend jaar weer op de proppen komen met een leuke typische kerstcollectie.
 
Te koop bij The Body Shop filialen.
Frosted Pastels - 25 euro
Lip and Cheek Doll - 12 euro
Glazed Apple lipgloss - 7 euro

Beauty Treasures

6 opmerkingen:

 1. Jammer dat de China Doll lip & cheek kleur wat lastig is om mee te werken, want ik vind de verpakking en de kleur heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! maar ik vind dat de Lip & Check doll niet handig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie look, ik vind de kleuren uit het paletje erg mooi maar het pigment kon wel beter. Dat lipgloss/blush potje is echt te cute :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de lipgloss wel een hele mooie glans geven :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weeral een prachtige ooglook!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen