30 dec. 2014

GIVENCHY | FOLIE DE NOIRS REVIEW, SWATCHES & LOOK

De eindejaarscollectie Folie de Noirs staat in teken van duisterheid, mystiek en een sterrennacht. Wat je mag verwachten is veel zwart en glans. De make up van Givenchy is wat stoerder en gedurfder, met als blikvanger in de collectie Le Prismissime Yeux Noirs en Folie palet. In het palet Le Prismissime Yeux Noirs en Folie vind je negen oogschaduws in verschillende donkere tinten die stuk voor stuk heel wat glitters bevatten. Perfect voor het eindejaar en voor het maken van smoky eyes. Het kleurpalet varieert van karmijn tot brons, pruim tot blauwachtig. Niet alleen mooi om te zien, maar ook fijn in gebruik. Niet alle tinten zijn even goed gepigmenteerd, maar met behulp van de bijgeleverde sponsapplicator bekom je het mooiste resultaat. Waarbij de kleuren een iriserende fonkeling geven aan de ogen. Phenomen' Eyes in de tint Bleu Folie heb ik nog niet getest, maar het is een masscara met een bolletje als applicator. De kleur wordt door Givenchy omschreven als helder nachtblauw. Ik ben persoonlijk niet zo'n grote fan van gekleurde mascara's, al kan het effect wel verrassend zijn. 

Ombre Couture Noir Sequin is een gel/crème oogschaduw met een goede houdbaarheid (wel met een primer eronder). Ik ben altijd bang dat crème oogschaduws gaan ophopen in de arcadeboog, maar daar had ik geen last van. De oogschaduw is intens zwart van kleur met mooie zilveren glitters. Lekker feestelijk! Het liefste breng ik deze oogschaduw aan met mijn vingertop om de randjes vervolgens te blenden met een fluffy blendingkwast. Je kan een crème oogschaduw ansich gebruiken, maar evengoed als basis voor poederoogschaduw.


swatches Le Prismissime en Ombre Couture (rechtsboven)

De collectie bevat zoals je ziet heel wat donkere tinten, laat je echter niet afschrikken. Je kan de kleuren individueel gebruiken en combineren met andere (lichtere) tinten voor een complete ooglook. Of als eyeliner, als accentkleur voor onder het oog, ... . En ook op de nagels is het zwart en glitters wat de klok slaat. Le Vernis Noir Satin dekt nadat je twee dunne laagjes nagellak aangebracht hebt. Le Vernis Folie Scintillante is een transparante topcoat met een mengeling van verschillende glittertjes. Heel simpel om aan te brengen, want de glitters laten zich makkelijk verdelen. Deze topcoat staat mooi over zwart, maar ook over andere gekleurde nagellakjes.


Voor de look gebruikte ik de Ombre Couture als basis en erover de bronze/groene oogschaduw uit het Le Prismissime palet (2de rij 1e kleur). In de arcadeboog blend ik een licht bruine oogschaduw voor een mooie overgang te creëren. Onder mijn onderste wimperrand bracht ik de Ombre Couture alleen aan vervaagd met een pencil brush.

   
Te koop exclusief bij Ici Paris XL.
Le Prismissime Yeux Noirs en Folie - 57.50 euro
Ombre Couture Noir Séquin - 24 euro
Phénomen' Eyes Bleu Folie - 31.50 euro (limited edition)
Le Vernis Noir Satin - 23 euro
Le Vernis Folie Scintillante - 23 euro (limited edition)


Beauty Treasures   
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

1 opmerking:

  1. Er zitten inderdaad veel donkere tinten in maar je ooglook vind ik dan wel weer helemaal top!

    BeantwoordenVerwijderen