8 sep 2014

TIPS VOOR HET AANBRENGEN VAN VALSE WIMPERS

Droom jij van volle, lange wimpers? Dan zijn valse wimpers een goede optie. Vandaag geef ik enkele tips die je helpen om de techniek van valse wimpers aanbrengen onder de knie te krijgen. Valse wimpers geven een extra dimensie aan je ogen. Het vergroot je ogen, kunnen ze dramatisch doen lijken maar evengoed natuurlijk.

Doordat er zoveel merken op de markt te koop zijn, is het moeilijk om een keuze te maken. Persoonlijk ben ik fan van twee merken: Eylure en Ardell. Beiden betaalbaar! Een setje wimpers kost ongeveer 7 à 8 euro. Eylure is te koop bij DI en een beperkt aanbod bij het Kruidvat. Ardell kan je oa terugvinden bij ProDuo.

Valse wimpers breng je als laatste aan. Je kan het bezien als een soort finishing touch. Voor je van start gaat, haal je voorzichtig de wimpers uit de verpakking. Standaard bij een setje wimpers krijg je een klein tubetje lijm. Zowel Eylure als Ardell vermelden op de verpakking welke wimper voor rechts of links is. 

Ardell

Meet of de valse wimper niet te lang is voor je oog. Dat doe je door de wimper zonder lijm erop, op je wimperrand te leggen en te kijken. Indien nodig, kan je de wimper inkorten met een schaar. Breng een laagje mascara aan op je eigen wimpers en trek een eyeliner zo dicht mogelijk bij je wimperrand. 

Eens de wimper de juiste lengte heeft, breng je op de wimperband een dun streepje lijm aan. Wees niet te zuinig aan de uiteinden. En houdt de wimpers een paar seconden vast voor je deze gaat aanbrengen. Op deze manier wordt de lijm kleverig en dat vergemakkelijkt het aanbrengproces.

Eylure defenition

Neem de wimper vast met je vingers of met een pincet en breng de valse wimpers zo dicht mogelijk aan bij je wimperrand. Zorg dat zeker het begin en uiteinde goed hecht aan je ooglid. De eyeliner kan als "guide" werken om je een idee te geven waar je precies de wimper moet plaatsen. Goed aandrukken et voilà! Standaard witte lijm droogt transparant op terwijl donkere lijm zwart opdroogt.

Je hoeft een set wimpers niet iedere keer weg te gooien, ze zijn namelijk herbruikbaar met een maximum van 3 à 4 keer. Maak de wimperband even schoon (verwijder de lijmresten) en reinig eventueel na met een watje met make up remover.

Eylure defenition

Het aanbrengen ansich vraagt wel enig oefenwerk, maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Probeer eerst thuis enkele keren op momenten dat je niet weg moet en je zal zien, het gaat iedere keer beter en beter!

Eylure heeft ook een prachtige collectie ism Katy Perry - love it! Bekijk zeker mijn review hierover voor meer looks met valse wimpers. Intussen heeft Eylure hun verpakking een make over gegeven, wat vind je ervan?



Beauty Treasures

8 opmerkingen:

  1. Met de individuele wimpers kan ik al goed overweg, maar met de volledige echt niet. Ik moet meer oefenen... Jouw look is trouwens echt goed gelukt! Een echte vamp! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's ! Ik heb een paar valse wimpers in de schuif liggen en zou ze eens wat vaker moeten bovenhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handige tips, maar ik kies altijd voor losse plukjes, werkt zoveel makkelijker! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik blijf hier echt rampzalig slecht in :-( Maar bedankt voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hah, heb je tips al eens in real-life kunnen opvolgen hé! Thanks om ze nog even neer te pennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de Eyelure wimpers zo fijn! Het is de hoogste tijd dat ik er nieuwe aanschaf maar ik heb geen DI in de buurt en in het Kruidvat heb ik ze helaas niet gevonden....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, kruidvat heeft een heel beperkt assortiment, jammer inderdaad dat er niet zoveel verkooppunten van DI verspreid over België zijn :-(.

      Verwijderen
  7. Jij bent er duidelijk al een pro in :)! Ik ga je tips zeker in het achterhoofd houden bij mijn volgende keer wimpers kleven :)!

    BeantwoordenVerwijderen