28 aug. 2014

BRAUN | GEZICHTSEPILATOR & REINIGINGSBORSTEL

Ik hecht veel belang aan een goede huidverzorging. Verschillende soorten reinigingsproducten, maskertjes en peelings zijn mij dan ook niet vreemd. Dagelijks wordt de huid blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Wat een negatieve impact heeft op de kwaliteit van de huid. De Braun Face gezichtsepilator en reinigingsborstel helpen de strijd aan te gaan tegen ongewenste beharing en onzuiverheden. Met dit duo kan je, je gelaat reinigen én epileren.


Dit beauty apparaatje werkt met verwisselbare koppen waardoor je makkelijk kan switchen tussen reinigen en epileren. De reinigingsborstel is ontworpen om de huid op milde wijze te reinigen en te ontdoen van onzuiverheden. Door de ronddraaiende beweging op de huid wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, dode huidcellen makkelijk verwijderd en celvernieuwing op gang gebracht.

10.000 zachte, fijne haartjes maken voortdurend roterende bewegingen waardoor je tot zes keer beter de huid kan reinigen dan bij een manuele handeling. Na gebruik voelt mijn huid veel zachter en wordt mijn huidverzorging beter opgenomen. Meestal gebruik ik de borstel in combinatie met een reinigingsmousse, maar ook met een olie heb ik het geprobeerd. Beiden gaan prima. 


De reinigingsborstel is een mooie extra in mijn reinigingsroutine. Het werkt aanvullend en geeft ondersteuning aan de werking van de producten. Zoiets kan ik enkel toejuichen. Ik ga niet zeggen dat ik de reinigingskop dagelijks gebruik, ik durf wel eens een dagje overslaan, maar als ik het niet vergeet, ben ik na gebruik wel super content van het effect.

Een gezichtsepilator is totaal nieuw voor mij. Ik hars al een paar jaar mijn wenkbrauwen en bovenlip. Door tevreden resultaten was een alternatief niet nodig voor mij. Maar aangezien dit beauty apparaatje 2 in 1 is, probeer ik heel graag de epilator uit. Door de fijne kop kan je makkelijk gezichtsbeharing precies verwijderen. Ik denk hierbij aan de bovenlip, wenkbrauwen, wangen en kin. De eerste keer is het gebruik nogal onwennig, maar ik vind het ontzettend handig dat je de kop in twee richtingen kan laten epileren. Tijdens het epileren van de wenkbrauwen en bovenlip komt dit goed van pas.


Natuurlijk de vraag van iedere vrouw: is het pijnlijk? Ja en neen. Ik ga niet ontkennen dat ik totaal niets voel, neen, maar bij de wenkbrauwen en tussen mijn wenkbrauwen kan ik het goed verdragen. Mijn bovenlip daarentegen is toch wel heel gevoelig. Ik weet nu al dat ik  de epilator ga gebruiken om tussen twee harsbeurten door de haartjes wat onder controle te houden. Voor de wenkbrauwen is dit toestel voor mij een goede optie. Het echte precisiewerk laat ik liever over aan mijn pincetje. De epilator bezie ik eerder als een aanvulling om tussendoor op een snelle manier even bij te werken.

De set bestaat uit een reinigingskop, een epilatorkop, een handspiegel met verlichting en een mooi paars tasje om alles in op te bergen. Een klein minpuntje, ikzelf had liever gehad dat dit toestel oplaadbaar was ipv op batterijen. Maar wie weet kan Braun hier in de toekomst nog aan werken.


Braun Face te koop bij de electrozaak - 79 euro.
Braun Face nieuwe reinigingsborstel - 15 euro.

Beauty Treasures

10 opmerkingen:

 1. Fijn toestel en het spiegeltje met verlichting vind ik echt superhandig !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de face brush gebruik ik niet maar de epilator wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me echt wreed handig voor op reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt dol op de epilator, ook al is hij pijnlijk. Vooral op de bovenlip en wangen is echt wel afzien vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komen de haartjes zacht terug, zoals ze terugkomen bij het waxen?
   Of komen ze eerder hard terug zoals na een scheermesje??

   Verwijderen
  2. @Anoniem: waxen en epileren mag je onder dezelfde categorie plaatsen. De haartjes komen zachter terug, bij scheren scheer je het haartje af, maar trek je het worteltje niet uit. Dat gebeurt wel bij een epilatie.

   Verwijderen
 5. @Beauty Treasures, Bedankt voor je antwoord:-)
  Ik wax al enkele jaren mijn bovenlip, maar heb eigenlijk op mijn kin en naar de wangen toe ook ongewenste donshaartjes :-(
  Sommigen zeggen dat je ze niet erg ziet, maar voor mij zijn ze wel degelijk genoeg aanwezig om mij er echt héél slecht door te voelen, zeker in het zonlicht :-(
  Denk je dat de Braun face mij eindelijk een oplossing kan bieden? Of toch eerder waxen? Ben gewoon bang voor het feit dat ze mischien nog zichtbaarder zullen terugkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind je dat de haartjes op je bovenlip meer zichtbaar zijn dan in het begin? Indien je antwoord daar neen is, kan je hetzelfde effect verwachten bij je kin en wangen.

   Waxen vind ik persoonlijk een snellere manier en daardoor minder pijnlijk. Maar een epilator haal je tussentijds ook wel eens boven. Wat je minder snel doet bij waxen. De Braun Face is speciaal ontworpen voor het epileren van gezichtsbeharing.

   Veel succes in het maken van je keuze! En mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Ik help je graag verder!

   Verwijderen
  2. Hoi. Op mijn bovenlip komen de haartjes traag en zacht terug dus dat is ok. Ik was die +- 1 keer per maand. Maar mijn wenkbrauwen bijvoorbeeld die laat ik ook waxen (bij de schoonheidsspecialiste weliswaar) maar die komen dan weer veel sneller en "harder en langer" terug dan op mijn bovenlip. Wenkbrauwen moét ik echt maximum om de drie weken laten doen. Hoe komt het dat ze daar zo "anders" terug groeien dan op de bovenlip? (Dit is wat ik absoluut niet wil moest ik beginnen met kin en eventueel wangen)
   Groetjes en dank voor je hulp maar dit is zooo belangrijk voor mij. Ik voel me er absoluut slecht door.

   Verwijderen
  3. De haartjes van je wenkbrauwen zijn ook veel dikker dan algemene gezichtsbeharing. Op andere plaatsen van je lichaam zal je ook merken dat haartjes dikker zijn dan op andere plaatsen.

   Het sneller terug groeien kan door externe factoren bepaald worden bv hormonen, weersomstandigheden (warm weer), ... . Soms heb je misschien genoeg aan 1 maand, soms aan 3 weken, dat heeft meestal daar mee te maken.

   Ik denk dat je best een keertje aan je schoonheidsspecialiste vraagt wat haar mening hierover is. Zij ziet jouw in het echt en kan ook "oordelen" of "een mening vormen" of het een goed of slecht idee is. Daarna kan je nog zelf kiezen welke methode je gaat gebruiken: harsen/waxen, epileren met een epilator, epileren met draad, ... .

   Verwijderen