5 jan 2014

FOOD | QUICHE LORRAINE

Ik hou van lekker eten, maar ik hou er ook van om het zelf klaar te maken. Daarmee wil ik zeker niet zeggen, dat ik niet hou van uitgaan eten. Integendeel zelfs! Maar thuis lekker kokkerellen in mijn keukentje, daar geniet ik ook van.
Eén van mijn favoriete gerechtjes is quiche. Een quiche kan je met 100 verschillende ingrediënten maken. De klassieker is een quiche Lorraine. Eenvoudig zelf te maken, maar ooh zo lekker.


Benodigdheden voor een goed gevulde quiche
- 400 ml volle room
- 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
- 250 gram gerookt of gezouten spek
- het wit van één dikke staaf prei
- 6 eieren
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 ajuin (optioneel)
- kaas
- een taartvorm
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°.
- Bak je spekjes krokant in een pan.
- Zodra ze gebakken zijn, leg je een stukje keukenpapier open. Hierop leg je de spekjes en dep je ze grondig af. Zo vermijd je heel wat vet in je quiche
- Versnij de prei en eventueel ook de ajuin. Zelf vind ik ajuin in een quiche Lorraine lekker, maar dat is puur optioneel.
- Kluts de eieren (gehele eieren) samen met de room tot een gladde massa.
- Breng het eiermengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Wie graag kaas eet, kan onder het eiermengsel nog een klein handje geraspte kaas mengen.
- Pak je bakvorm, en leg hierin het kant-en-klaar bladerdeeg.
- Op de bodem van je taartvorm leg je de groentjes.
- Hierover strooi je de spekjes.
- Het eiermengsel is als het ware onze lijm zodat we straks één grote taart hebben. Vul je taartvorm op met het eiermengsel. Zorg dat je een paar centimeter van de bovenste rand afblijft. 
- Bak de quiche gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.




Eet smakelijk!

7 opmerkingen:

  1. In plaats van bladerdeeg zou je zelf eens je deeg moeten proberen te maken. Dat is echt zoveel lekkerder. En eigenlijk best simpel. :)

    Ziet er wel erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga het de volgende keer zeker eens overwegen, ik heb het eens een keertje op tv gezien, en inderdaad zag er best eenvoudig uit! Thanks voor de tip!

      Verwijderen
  2. Dit is zo lekker! Ik hou ook altijd van uit in mijn quiche :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook, maar het is ook gemakkelijk weg te laten voor diegenen die er niet van houden :-).

      Verwijderen
  3. ik eet graag quiche :) vooral met zalm

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en hij is ook super lekker, heb vanmiddag een stukje gegeten ! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! De volgende keer maak ik er ook eentje voor jou ;-).

      Verwijderen