13 dec 2013

PROJECT SKINCARE & REVIEWS ICI PARIS XL, YVES ROCHER EN SESDERMA

Hopelijk vliegen de projecten je niet rond de oren. De laatste maand van mijn project no buy is bijna half en ik moet toegeven. Het is fantastisch gegaan. Ik heb op uitzondering van een deo en de Garnier bodylotion voor onder de douche niets gekocht. Het is dan weliswaar geen volledige no buy geweest. Desondanks ben ik toch zeer tevreden.

Verder ben ik sinds de maand november bewust bezig met een skincare project. Of anders gezegd een grootse opruimactie. Mijn badkamerkast puilde letterlijk uit van halfvolle tubes, potjes, flesjes etc. Ik heb het laatste anderhalf jaar zoveel (nieuwe) producten uitgetest waardoor andere producten helemaal achteraan in mijn kastje belandde. Hoogtijd om deze producten eindelijk eens te gaan opmaken. Zodoende ik eerdaags kan starten met een hele nieuwe skincare lijn. Er komt namelijk volgend jaar een nieuwe lijn van Yves Rocher uit die mijn interesse wel heeft weten op te wekken. Meer info hierover volgt trouwens heel snel!
Het gaat vaak over restjes waar ik soms een paar keer, soms een aantal weken nog mee verder kan. Begin november kwam er het idee om maandelijks te laten zien welke (nieuwe) huidverzorgingsproducten ik aan het gebruiken ben. En hoe ze mij bevallen. Echter is het er niet van gekomen, misschien een ideetje voor 2014 om hier een vast stramien voor te voorzien? Ik trok een aantal foto's van drie producten die ik in gebruik genomen had, maar waarvan er intussen eentje volledig op is, eentje zo goed als en de nachtcrème is bijna half.
Tijd voor een review over deze producten. Als eerste het product waar ik het minst gelukkig mee ben is de Ici Paris XL nachtcrème voor alle huidtypes. Op de verpakking moet je niet meer letten, want intussen heeft Ici Paris XL deze vernieuwd. De crème zelf heeft een dikke volle textuur. Je zou het haast kunnen vergelijken met een stevige bodybutter. Ik warm de nachtcrème het liefst even tussen de handen op vooraleer ik deze aanbreng op het gelaat. Anders voelt het nogal stroef aan. Deze nachtcrème heeft (voor mijn huidtype: gemengde huid) de tijd nodig om volledig opgenomen te worden. Af en toe, niet iedere ochtend, heb ik 's morgens last van een vettig laagje op de huid. Gelukkig snel opgelost met een goed reinigende facewash. Voor mij persoonlijk is de crème net niet de textuur die ik prefereer. Qua werking en geur is deze wel oké. Vraag zeker bij Ici Paris XL eens naar een staaltje als je opzoek bent naar een basis hydraterende nachtcrème en waarbij je eerder een droge huid hebt.
De reinigingscrème van Yves Rocher Végétal Inostitol is bijna op. Ik denk dat ik deze na het weekend volledig opgebruikt heb. Ik weet überhaupt niet of Yves Rocher deze nog wel in het gamma heeft? Het is een reinigingscrème die porie verfijnend zou werken en daarnaast plantaardige microkorreltjes bevat. Het aspect van porie verfijnend werken heb ik niet ondervonden. Het reinigt, heeft een aangenaam geurtje en werkt als milde scrub. Ik heb weinig op dit product aan te merken.
Tot slot de Hidraloe dagcrème van SesDerma. In één woord: TOP! Dit is een geweldige dagcrème! Deze leerde ik kennen tijdens mijn opleiding esthetisch deskundige en toen was ik er al meteen verzot op. Deze gel bevat een heel hoog percentage pure aloë vera en rosehip oil. Werkt herstellend, voedend, kalmerend, ... . Veroorzaakt zelden een allergische reactie en is ook geschikt om te gebruiken als je een atopische huid hebt. Ik heb spijt dat dit product op is! 200 % zijn geld waard, aangezien het doorheen de dag mijn huid niet vet maakt. Ik durf het haast niet te zeggen, maar deze dagcrème behoort samen met de Christina Elastin-Collagen crème tot mijn favorieten. Het is ook niet voor niets dat deze crème gebruikt wordt na een fruitzuur peeling. Je kan SesDerma kopen bij de schoonheidsspecialiste.
Fijne vrijdag!

3 opmerkingen:

  1. Succes met je opmaakproject! Ik ben daar wel vrij goed in, in alles braafjes opmaken :-) I'm a bit OCD like that, lol.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is voor mij een kunst, maar ik ben blij dat er intussen een aantal restjes opgemaakt zijn! Geeft ruimte in de badkamer maar ook de mogelijkheid weer iets nieuws te proberen.

      Verwijderen