19 dec 2013

E.L.F | LITTLE BLACK BEAUTY BOOK

Ongetwijfeld heb je al eens gehoord van het goedkope make-up merk E.L.F . Het staat bekend vanwege hun vele make up aan 1 euro. Eén van mijn favoriete producten van ELF is de contourblush & bronzing powder uit de Studio lijn. Aangezien deze mij zo goed bevalt en ik deze nog regelmatig gebruik (ik heb namelijk de pan geraakt!), besloot ik ook eens de oogschaduws uit te proberen. Tussen de kerstcadeautjes op de website vond ik het Little Black Beauty Book. Een compact setje bestaande uit 48 verschillende oogschaduwkleuren. Je kan het beautybook in twee verschillende tinten bestellen: warm of festive. Ik koos voor de Warm versie.


Het palet is kleiner dan mijn hand waardoor het makkelijk op te bergen of mee te nemen is. Alleen jammer dat je het boekje niet kan sluiten, het blijft altijd open liggen/staan. Een klein magneetje om het af te sluiten was handig geweest. De verpakking is gemaakt van hard karton.


Aan de binnenzijde vind je een mooi gamma aan neutrals gaande van wit, beige over taupe, koper en bruin tinten. Met her en der een groene, grijze en paarse tint. De meeste oogschaduws hebben een glanzende finish, met uitzondering van twee highlighters die eerder mat ogen. De pigmentatie van de kleurtjes is zeer individueel. Sommigen zijn erg zacht en goed gepigmenteerd, anderen eerder droog en minder aanwezig. Een aantal kleuren lijken sterk op elkaar, waardoor ze tijdens het aanbrengen overvloeien tot één geheel. Vandaar dat ik blij ben dat er een aantal donkere tinten in het setje aanwezig zijn voor dimensie te geven aan je ooglook. Wel even goed opletten voor fall out. De houdbaarheid van de oogschaduws is oké, zeker als je er een goede oogschaduwbasis gebruikt. Om de kleuren intenser te maken, kan je ook altijd een oogpotlood gebruiken als basis om vervolgens hierover de oogschaduws aan te brengen.

random swatches zonder oogschaduwbasis

Ik maakte de volgende look met enkele licht bruine oogschaduwkleurtjes uit het Little Black Beauty Book. Je kan ook steeds een lichte daytime look op pit brengen met een goed aangezette eyeliner. Als blush/bronzer gebruikte ik mijn geliefd contourblush & bronzing powder duo.


Algemeen vind ik het een tof paletje voor de prijs die je ervoor betaald. Zelf zou ik dit beauty bijbeltje niet snel gebruiken voor een opvallende, donkere look. Maar voor een look voor overdag leent de pigmentatie zich wel. Mocht je starten en graag willen experimenteren met verschillende kleuren dan is uiteraard zo'n klein paletje altijd leuk.

Te koop via de website ELF. Prijs per stuk 6 euro.

5 opmerkingen:

  1. Wat is jouw foto mooi helder gemaakt! Viel me gelijk op ;)
    Het palette spreekt mij zelf niet zo aan, het doet mij wat denken aan 1 die ik al heb van Catrice.

    Liefs,
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie palette en ook een erg mooie foto!

    BeantwoordenVerwijderen