18 dec 2013

SYOSS | REVIEW SUPREME SELECTION REVIVE PRODUCTEN

Sinds iets meer dan een jaartje kleur ik mijn haren regelmatig. Waardoor ik het laatste jaar vooral haarverzorgingsproducten uitgetest heb voor gekleurd haar. En ook nu weer heb ik een nieuwe review klaar over de Syoss Supreme Selection Revive producten. Eerder zag je de producten al eens een keertje voorbij komen in een overzichtje. Benieuwd naar de review?
 
 
Dit gamma heeft een andere uitstraling gekregen dan dat we gewoon zijn van Syoss. De producten zijn verrijkt met Cellular Hair Restore formule waarbij keratine, proteïnen en lipid elixir het haar herstellen. Deze lijn bestaat uit drie producten: een sulfaatvrije shampoo, een conditioner en protection olie. Zowel geschikt voor gekleurd haar als haar met highlights.
 
Volgens mij was het de eerste keer dat ik een sulfaatvrije shampoo gebruikte. Heel wat mensen verkiezen een sulfaatvrije shampoo aangezien het milder is voor je hoofdhuid en haar, maar daarnaast ook minder irritatie veroorzaakt. Ook blijft je haarkleur langer als je met een sulfaatvrij shampoo je haren wast. De Color Seal Hair Bath shampoo zit verpakt in een knijptube. Ik weet niet of een andere verpakking handiger zou kunnen zijn. Maar het probleem van deze shampoo is zijn textuur. Deze is vrij dik, je zou het kunnen omschrijven als een dikke gel textuur waardoor je redelijk "hard" moet knijpen op de tube. Het is geen probleem, zolang er voldoende product in de tube zit. Zodra je shampoo bijna op is, is het best lastig. De geur van de shampoo is zoet, en blijft lang nageuren. Een kleine tip, bevochtig je haar ruim voldoende voor je de shampoo aanbrengt. En voeg vervolgens nog een beetje extra water toe, anders schuimt deze shampoo moeilijk. Bij de tweede wasbeurt schuimt deze veel meer dan bij de eerste wasbeurt (ik was mijn haar telkens twee keer). Nadien heeft mijn haar nood aan een conditioner om het te ontwarren en minder stug te laten aanvoelen.


De Color Seal Balsam Conditioner zit net als de shampoo in de knijptube waarbij deze van uitzicht er iets anders uitziet. Handig, hierdoor kan je ze makkelijk onderscheiden. Het probleem van de knijptube stelt zich hier niet, aangezien de conditioner eerder een dunne textuur heeft. Helemaal het tegenovergestelde van de shampoo. Ruikt eerder neutraal. Ik heb wel de indruk dat ik relatief veel product nodig heb om mijn haren te ontwarren en te voorzien van de nodige voeding.
 
 

Tot slot gebruik ik regelmatig de Super-Defense Color Elixir Color Protect Oil. Deze kan je op drie verschillende manier gebruiken: voor het wassen, na het wassen op vochtig haar, of als finishing touch na het stylen. Je hebt een minimale hoeveelheid nodig als je dit product gebruikt als finisher. Anders wordt je haar al snel vet. De olie heeft een geweldig verslavende geur waardoor het een plezier is om dit product te gebruiken.

 
 
 
Algemeen ben ik tevreden over de werking van de producten. Syoss belooft je haarkleur tot 10 weken van kleurbehoud te voorzien. Ik kan moeilijk oordelen over deze 10 weken aangezien ik veel sneller terug langs de kapper ga. Mijn haarkleur heeft de neiging snel te vervagen en de kleur is nog steeds vervaagd met deze producten te gebruiken. Ik denk dat geen enkel product roodpigmenten van vervagen kan redden. Al moet ik toegeven dat het vervagen langzamer ging. De producten ruiken lekker, werken goed en voorzien mijn haren van voldoende glans. Al had de conditioner voor mij iets krachtiger mogen zijn. In mijn ogen zijn dit fijne budgetvriendelijke producten die ik zeker zou aanrader mocht je opzoek zijn naar producten voor gekleurd haar.

Te koop bij de drogisterij en supermarkt.
Syoss Revive Color Seal Hair Bath Shampoo - 4,99 euro
Syoss Revive Color Seal Balsam Conditioner - 4,99 euro
Syoss Revive Super-Defense Color Elixir Color Protect Oil - 7,99 euro
 

4 opmerkingen:

  1. De olie wil ik graag nog wel eens proberen, de andere producten spreken me niet zo aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de Deep Repair lijn getest, ook superfijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zelf heb ik deze lijn ook en de oilie heb ik al geprobeerd, geweldig spul!

    BeantwoordenVerwijderen