12 okt 2013

THERMAE BOETFORT UITGETEST

Iedereen kan wel tal van redenen opsommen waarom je nood hebt aan een momentje rust. Ik besloot vorige week na een drukke werkdag richting Thermae Boetfort te rijden voor een heerlijke avond ontspanning en verwennerij. Op het moment dat je door de deur stapt, kom je in een andere wereld terecht. Heerlijk! Thermae Boetfort is een prachtig wellness complex met een restaurant aan nabij Zaventem. Maar desondanks is dit oord een oase van rust.
 
 
Of je er nu van houdt om te genieten van een sauna met of zonder badkleding beiden kan. Er is een opsplitsing gemaakt waardoor iedereen hier kan genieten. Ik heb kennis gemaakt met Curia. Dat is het badpakgedeelte waar in totaal drie sauna's zijn en diverse andere wellness mogelijkheden zoals een relaxatiebad in de vroegere wijnkelder. Aanrader! Twee jacuzzi's, een zwembad, voetbad ruimte, relax ruimte, ...  Op de website wordt uitgebreid de mogelijkheden beschreven. Het naaktgedeelte is groter in de zin van meer mogelijkheden, maar je betaalt een vaste inkomprijs (27.50 euro) dus je kan vrij gebruik maken van alle mogelijkheden in zowel het naakt- als badpakgedeelte. In het naaktgedeelte zijn er ook opgietsessies voor de liefhebbers.
 

het relaxatiebad  = aanrader!


Maar niet alleen heb ik het sauna complex uitgetest ook onderging ik een lomi lomi massage (36 euro - 25 min). Het is een Hawaïaanse lichaamsmassage die met lichte druk uitgeoefend wordt. Je nek, schouders, rug en benen worden onder handen genomen. De massage is volledig manueel waarbij er een afwisseling is tussen strijkingen en knedingen. 100 % ontspannen ging ik terug naar buiten. Ik werd gemasseerd door een mannelijke masseur die trouwens zeer professioneel te werk ging.
 
In het restaurant vertoef je helemaal in de kasteel sfeer. Het zondag ochtend gevoel waarbij je aan de tafel zit in je badjas is ook het gevoel dat je hier beleeft. Heerlijk! Al was het dit keer geen ontbijt (zoals op zondag ochtend ;-) ) maar wel een verse salade met geitenkaas. Die me bovendien goed gesmaakt heeft.
 
Enkele grote pluspunten zijn de vlotte bereikbaarheid, een ruime parking voor de deur. Je kan zelf je eigen handdoek, badjas en slippers meebrengen. Maar deze kan je tevens huren. De lockers van de kleedkamers zijn modern met een elektronisch polsbandje. Er worden ook regelmatig "events" georganiseerd. Vorige week  vond het Massage Festival plaats. Doorheen de dag werden op verschillende tijdstippen demo's gegeven waaraan je kon deelnemen. Leuk niet waar? En niet onbelangrijk hier kan je dagelijks van 10 u 's morgens tot middernacht genieten. Heaven bestaat echt!

Kortom een echte aanrader!

 

7 opmerkingen: