11 aug 2013

ICI PARIS XL | REVIEW VERFRISSENDE REINIGINGSSCHUIM EN ZACHTE GEZICHTSLOTION

Dit duo stond al een hele tijd klaar in mijn badkamerkast, ready om uitgetest te worden. Sinds een tweetal jaar heeft Ici Paris XL naast alle luxe merken ook een eigen huidverzorgingslijn. Budgetvriendelijk, maar toch van hoge kwaliteit. Vooral dat laatste maakte mij benieuwd naar meer.

Ik heb een normaal tot gemengde huid die niet gevoelig is, maar die ik toch dagelijks wil reinigen in alle zachtheid. De verfrissende reinigingsschuim is speciaal voor de normaal tot gemengde huid. Het is een mousse reiniger die heerlijk schuimt op je gelaat. Het aanvoelen wordt door mij als prettig ervaren. Ik wist niet dat ik het gevoel van een mousse zo fijn vond. In het begin nam ik een paar pompjes per keer wat eigenlijk veel te veel is. Nu gebruik ik er drie en dat is voldoende voor mijn gelaat en hals. De geur van het product is eigenlijk dezelfde geur die telkens terug komt bij alle producten uit het Ici Paris XL skincare gamma. Of dit product echt zuinig in gebruik is, weet ik niet meteen. Ik denk dat je met dezelfde inhoud melkreiniger langer toe komt. Maar eerlijk gezegd deert het mij niet zoveel, ik vind een mousse veel fijner werken dan een klassieke melk of crème. Het viel me op hoe makkelijk de mousse zich laat verwijderen.


Naast het feit dat mijn huid normaal tot gemengd is, zou ik mijn huid zelf niet omschrijven als gevoelig. Toch probeerde ik de Ici Paris XL gezichtslotion uit voor de gevoelige huid. Vooral omwille van het feit dat deze alcoholvrij is. Het aspect van geschikt zijn voor een gevoelige huid kan ik niet meteen beoordelen. Ik kan enkel spreken vanuit eigen ervaring en ik heb deze lotion ervaren als een mild product. Voelde fijn aan, verwijdert de laatste restjes make up en ruikt eveneens zoals de reinigingsschuim aangenaam. Na het aanbrengen op een watje voelt mijn huid verfrist aan.

Beide verpakkingen zijn oké conform de prijs die je ervoor betaald. Een pompflacon vind ik altijd fijner in gebruik dan een gewone tube of fles. Ik kan mis zijn, maar ik krijg het gevoel dat ik met zo'n pompje zelfs het laatste restje kan opgebruiken.

Met dit duo ben ik erg blij, de Ici Paris XL huismerk dagcrèmes vind ik niet zo geweldig, maar deze twee zijn wel aanraders als je het mij vraagt. De prijzen zijn vergelijkbaar met Rituals skincare producten.
Te koop bij Ici Paris XL.
Zachte gezichtslotion 200 ml - 8.50 euro
Verfrissende reinigingsschuim 125 ml - 9.95 euro

5 opmerkingen:

  1. De prijzen vallen inderdaad best goed mee. Ik gebruik momenteel een combi van nuxe en de rituals reiniger. Ben ik ook supertevreden van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb nog geen van hun producten geprobeerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Ik heb hetzelfde huidtype als jij dus deze hou ik in mijn achterhoofd :-)

    BeantwoordenVerwijderen