11 jul 2013

PERSOONLIJK | EEN NIEUWE LEVENSSTIJL?

Sinds dit jaar ben ik gestart met meer te werken aan mijn conditie. Het was dan ook nodig! Ik zit iedere dag achter een bureau, het enige van lichamelijk inspanning wat ik lever op mijn werk is tokkelen op mijn toetsenbord en papier halen van de printer. That's it! Bij nieuwjaar nam ik mezelf dan ook voor om meer te gaan sporten en daarbij samenhangend een beetje op de lijn te gaan letten. En ik moet toegeven, ik ben nog steeds bezig met mijn voornemens (amai en we zijn al juli!).
 
Intussen ben ik 6 kilo kwijt, geen massa gewicht, maar ik ben er toch wel trots op. Al zou ik nog graag enkele kilo's meer willen afvallen. Daarnaast ging ik tijdens de wintermaanden 3u per week groepslessen volgen in de fitness. Maar nu dat het zo mooi weer is, ben ik gestart met Start to Run en ga ik nog twee uur per week naar de fitness. Na vorige week een valse start gemaakt te hebben, ben ik deze week echt van start gegaan met het loopprogramma. Ik ben deze week al twee keer geweest en mogelijk ga ik morgen nog een derde keer. Sporten geeft je zo'n fijn gevoel. Zweten, afzien, maar vooral het gevoel nadien. Je springt onder de douche en je merkt gewoon dat je zoveel meer energie hebt dan voorheen. Zalig. Maar doordat ik intussen zoveel aan sport doen, geef ik uiteraard andere vrije tijd op. Ik volg op dit moment haast geen enkel tv programma meer. Geordie Shore en the Valleys moet ik gewoon zien omdat ik mezelf daar een kriek bij lach, maar meestal neem ik deze programma's op en kijk ik ze op een moment dat ik eens vijf minuten tijd heb  (nja ik ben nu eenmaal een bezig bij). Vind ik dat erg? Neen, ik voel gewoon dat ik beter in mijn vel zit en het hoort gewoon bij mijn "nieuwe levensstijl". Ik sport helemaal op mijn eentje, nooit gedacht dat ik het ooit zou volhouden, maar eens je voor jezelf de klik gemaakt hebt, gaat het allemaal van zelf.
 
Ik ben heel erg benieuwd of jij aan sport doet en welke sport. 

12 opmerkingen:

  1. Flink van jou! :-) Ik sport zelf nagenoeg niet, maar ik neem wel zoveel mogelijk de trap en ga te voet ipv met de auto. De kleine dingen dus. Sinds enkele maanden let ik ook meer op mijn eten, minder fast food, meer water, ik merk echt een verschil. Veel succes! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed dat je je nog altijd aan je voornemens hebt gehouden! Ik probeer vrij gezond te eten, tijdens het schooljaar sport ik zo'n 3-4 keer per week (fatburning, zumba en lopen/aerobics) en nu tijdens de vakantie komt het er vaak niet van, maar ik ben van plan om terug te gaan lopen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gedaan! Het is geen immens gewichtsverlies, maar ik kan me inbeelden dat 6 kilo toch al heel wat verschil maakt. Zelf doe ik niet echt aan sport, maar ik leef wel gezond en ben actief. Veel wandelen (Zwitserse bergen enzo, dat helpt), goed eten, en thuis een paar keer per week yoga en wat spierversterkende oefeningen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Knap dat je al 6 kilo kwijt bent! :) en super dat je met start to run bent begonnen :) dan zijn de mp3-tjes goed van pas gekomen ;) hehe... Ik heb het helaas moeten opgeven :-/ ik heb enorm last gekregen van mijn voet waardoor het niet mogelijk is om door te doen... Misschien dat ik het nog wel terug opnieuw oppak want het was wel leuk :) Succes in ieder geval! YES WE CAN :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb al vaak gehoord dat mensen last krijgen van de knieën of de voet. Wat jammer! Hopelijk vind je binnenkort iets anders leuk!

      Verwijderen
  5. Goed bezig ! Ik ga zelf veel fietsen en wandelen. Joggen is niet echt aan mij besteed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. leuk voor je! alle kleine beetjes helpen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt superknap van je!
    Als ik terug ben van vakantie dan wil ik ook echt weer gaan sporten. Je voelt je er inderdaad veel lekkerder door.
    Ik bewaar je artikel eventjes voor een extra motivatie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik doe spinning, val niet af in gewicht maar ben wel strakker en steviger in de billen. i love it! ook soms bootcamp, afzien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Let's run, dan kunnen we binnenkort samen gaan lopen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, dan moet ik wel nog heel veel oefenen eerst voor ik jou kan bijhouden :D!

      Verwijderen