18 jul 2013

MIJN MEEST GEBRUIKTE HANDCREMES

Tijdens de eindejaarsperiode kreeg ik bij Yves Rocher bij een aankoop een sample cadeau van hun limited edition handcrème. De combinatie citroen - vanille heeft mij aangenaam verrast en stiekem vind ik het nu best jammer dat ze hem niet meer verkopen. Bovendien ben ik lang toegekomen met de sample (het was wel een luxe staal), maar inmiddels is het product op  en ben ik terug bij mijn oude handcrèmes terecht gekomen. En dat zijn er ook een aantal.  Normaal heb je maar één handcrème per keer open, maar aangezien ik graag vanalles test voor mijn blog, heb ik momenteel zo'n vier stuks in gebruik. *Oeps*. Vandaag zet ik ze even op een rijtje.

Een echte favoriet heb ik op dit moment niet, maar ik wel een voorkeur voor het gebruik overdag. Dan kies ik meestal voor The Body Shop Absinthe purifying handcrème. Deze is licht en dun van textuur waardoor de crème makkelijk en vooral snel geabsorbeerd wordt. Iets wat ik overdag een groot pluspunt vind. Ik heb een heel uitgebreide review online staan van enkele producten uit de Absinthe lijn.

Toevallig heb ik ook een andere handcrème Delice de Vanille in gebruik eveneens van The Body Shop, maar deze is niet meer te koop. Deze zat zo'n twee jaar geleden in de (limited edition) kerstcollectie. Meestal koop ik dan na nieuwjaar een aantal producten aan tijdens de solden. Op dit moment is de geur iets minder toepasselijk aangezien het een zeer warme (winter) geur is. Deze gebruik ik eerder 's avonds, aangezien de textuur iets voller is, maar wel makkelijk uitsmeerbaar is.

De minst opvallende verpakking behoort toe tot het huismerk van Ici Paris XL. Het is een herstellende fluweelzachte handcrème die verrijkt is met katoenolie en vitamine E. De velvety hand repair cream is crème die niet heel dik van textuur is, maar wel aangenaam aanvoelt. Je merkt meteen dat je handen ingemasseerd worden met een hydraterend product, ruikt lekker en voelt nadien zacht aan. Niet verwonderlijk dat ze deze handcrème de velvety noemen.



Tot slot de Kneipp amandelbloesem handcrème zit is een schattig roze tube. En ik heb hiervan ook de bijhorende bodylotion. Kneipp staat gekend voor producten zonder parabenen, minerale oliën maar wel met natuurlijke verzorgende werkstoffen. De formule is verrijkt met amandelolie, avocado, vitamine E en A. Het beschermt de huid en werkt hydraterend. De geur is bloemig en tamelijk aanwezig. De textuur is niet te dik en voelt fijn, ook voor overdag.


TBS Delice de Vanille - Ici Paris XL- Kneipp - TBS Absinthe
Algemeen gezien ben ik over alle handcrèmes tevreden. Ze doen hun werk, al moet ik toegeven dat The Body Shop Absinthe purifying handcrème de minst hydraterende is. Ik noem het eerder een verfrissende handgel. Terwijl de andere drie wel voldoende hydrateren. 

The Body Shop Absinthe purifying handcrème - 6.50 euro (30 ml)
The Bosy Shop Delice de Vanille handcrème - prijs onbekend (50 ml)
Kneipp amandelbloesem handcrème - 6.10 euro (75 ml)
Ici Paris XL velvety repair hand cream - 5.95 euro (75 ml)

5 opmerkingen:

  1. Ze zien er allemaal best goed uit, ik heb op het moment geen enkele handcrème open. Eerste keer in jaren :-) Maar met al die olie en producten die ik op mijn benen gebruik, doe ik mijn handen in een keer mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vergeet altijd handcrème te gebruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is een Spiced Vanilla handcreme? No way! Moet ik hebben! Ik heb de scrub en de body butter en die vind ik heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Handcrème is echt zo'n typisch product dat ik amper gebruik. Moet ik toch maar eens vaker beginnen doen!

    BeantwoordenVerwijderen