14 mei 2013

FILORGA | REVIEW TIME FILLER CREAM

Een zestal weken geleden startte een testpersoon met het uitproberen van de Time Filler Absolute wrinkels correction cream van Filorga. Intussen heb ik de test resultaten binnen gekregen. Filorga is een Frans merk dat zich richt op een cosmetische productlijn die haar inspiratie put uit esthetische geneeskunde. Gespecialiseerd op huidverzorgingsproducten die zich richten op de markt van anti-aging. Producten met injectie achtige effecten zonder dat er naalden aan te pas komen, dat is toch hetgene wat Filorga zegt over zichzelf. De Time Filler bevat 106 ingrediënten waarvan hyaluronzuur en NCTF (gelijkaardig aan retinol) twee belangrijke zijn. Benieuwd naar de resultaten van de test?
Filorga Time Filler cream

Het eerste wat je ziet is een vrij eenvoudige verpakking, maar anderzijds oogt het wel klassevol. Niet teveel tralala. Het zou wel eens een verpakking kunnen zijn die je ook bij de apotheek zou kunnen tegen komen. Vermoedelijk is dat ook de opzet, aangezien Filorga alles aangaande huidverzorging bekijkt vanuit een medisch oogpunt.
Filorga Time Filler cream

De crème is aangenaam op de huid. Voelt niet plakkerig aan, smeert goed uit en wordt snel opgenomen door de huid vanwege de luchtige geltextuur. Voelt totaal niet vet aan, ook niet doorheen de dag. De crème zou softfocuspigmenten bevatten die als een soort spiegel fungeren om op deze manier oneffenheden af te zwakken, daar heb ik persoonlijk optisch niets van gemerkt. 
Filorga Time Filler cream

De crème is daarentegen wel zuinig in gebruik en kan je zowel 's morgens als 's avonds gebruiken. Doordat het een 24H cream is, bevat deze geen spf wat voor sommigen misschien wel een nadeel kan zijn. Ruikt subtiel lekker en zorgt voor voldoende hydratatie aangezien nadien geen trekkerig gevoel aanwezig is. Voor (extra) droge huidjes kan het zijn dat je misschien 's nachts een vollere crème fijner vindt.

Filorga Time Filler cream

Het effect op mijn huid is dat ik vind dat mijn gezicht er fris en stralend uitziet. Biedt de nodige voeding en je merkt dat deze zijn werk doet. Echter een waar wondermiddeltje kan ik deze Time Filler niet noemen. Ik ben er van overtuigd dat kleine, fijne lijntjes zeker baat zullen hebben met deze crème. Maar bij de diepere expressie- en verslappingsrimpels (die bij mij al wat talrijker aanwezig zijn vanwege mijn leeftijd 60+) merkte ik weinig verschil. Maar laten we eerlijk blijven, welke crème verricht op dat gebied wonderen? We moeten realistisch blijven. Ik blijf toch een beetje aarzelen bij uitspraken zoals botox achtige effecten. Mocht je op zoek zijn naar een anti age crème die ook geschikt is voor een gemengde huid dan kan je deze zeker en vast uitproberen. Aangezien de geltextuur licht aanvoelt. 

Kortom een fijne crème die zeker prijs kwaliteit oké is. Ik was dan ook zeer blij dat ik deze een keertje mocht uitproberen. Maar de verwachtingen waren wel erg hoog gespannen. Ik zou deze crème durven aanraden bij vriendinnen en zelf ook overwegen deze crème opnieuw aan te kopen. Al denk ik dat Filorga gelijk heeft dat dames in de leeftijdscategorie 35 - 60 jaar het meeste voordeel kunnen halen uit deze crème.

Te koop bij Ici Paris XL. Prijs per stuk (50 ml) - 53.30 euro.

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

3 opmerkingen:

  1. ik heb nog nooit iets geprobeerd van dit merk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heel goed. Misschien nog wat te heavy duty voor nu, maar bon :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn mama heeft hem en is er helemaal weg van. Ze wil zelf een nieuwe pot gaan halen als hij op is.

    BeantwoordenVerwijderen