9 apr 2013

WEEKENDJE WEG | EINDHOVEN AANRADERS & LEUKE BEAUTY ADRESJES

Afgelopen weekend heb ik in Eindhoven vertoefd. Voor mij niet zover weg van waar ik woon, maar is toch heel anders. En voelt daarbij ook aan als vakantie. Heerlijk! Het leek mij leuk om een artikel te maken gelijkaardig aan mijn Londen ervaring. Met daarin mijn aanraders qua hotel, eten en shoppen natuurlijk. Voor diegenen die de stad Eindhoven niet kennen, dit is een stad niet zo ver weg van de Belgische grens met Nederland. Eindhoven maakt deel uit van provincie Noord-Brabant.
 
Mocht je van plan zijn om te blijven overnachten in Eindhoven dan heb ik wel een goed adresje voor jou. Niet meteen pal in het centrum van Eindhoven zelf, maar wel in de gemeente Veldhoven op zo'n 7 km van Eindhoven centrum. Een bewuste keuze aangezien de hotels in Eindhoven zelf aan de prijzige kant zijn. Het hotel NH Koningshof (Locht 117. 5504 RM Veldhoven) is omgeven in een groene streek. Een ideaal vertrekpunt voor te gaan shoppen, maar daarnaast ook voor sportieve activiteiten zoals wandelen of fietsen. Vooraan het hotel is er een bushalte waarbij je voor 3.5 euro (enkele rit) tot in het centrum van Eindhoven geraakt. De kamer zelf vond ik vrij basic, maar wel heel erg proper. Wat een groot pluspunt is en daarnaast was de badkamer zeer ruim. In het hotel is er een fitness centrum en een wellness waar je gratis gebruik van kunt maken. En dan heb ik het nog niet over het beste gehad namelijk het ontbijt. Dit is enorm uitgebreid (misschien wel het meest uigebreide ontbijt dat ik ooit gehad heb op hotel), heel erg verzorgd en vooral lekker. Mijn dosis vitamientjes in de ochtend heb ik wel opgedaan aangezien er zelfs een antioxidanten sapjes afdeling is.
bron

In het centrum van Eindhoven kan je gezellig shoppen en vind je tal van winkels die we in België niet kennen. Als ik mij moet beperken tot leuke beauty adresjes dan kom je in Eindhoven zeker aan je trekken. Denk maar aan Inglot, Make Up Studio, Kiehl's, M.A.C, Bobbi Brown, L'Occitane, Mooi parfumerie, Douglas, Ici Paris XL en ga zo maar verder. Heaven? Yes, zeker en vast aangezien we merken zoals Make Up Studio en Inglot niet in België zo kunnen kopen in een winkel.
 
Bij Make Up Studio ben ik effectief een kijkje gaan nemen. Ze verkopen prachtige producten en werken net zoals M.A.C. met product collecties. Je kan het concept helemaal vergelijken met M.A.C net als de prijzen. Professionele make up spreekt mij steeds aan, dus uiteraard heb ik hier wat gekocht. Maar dat toon ik je nog wel in een apart shoplogje. Bij Inglot ben ik niet geraakt, maar deze winkel heb ik wel bezocht in Londen. En is gelijkaardig qua concept.
 
bron
M.A.C, Kiehl's, Bobbi Brown, L'Occitane en ga zo maar verder zijn merken die allemaal onder één dak zitten bij de Bijenkorf. Het beauty segment bij de Bijenkorf in Eindhoven is erg ruim en allemaal onderverdeeld in kleine stores. Deed mij meteen denken aan Selfridges. Niet dat het hetzelfde is, maar komt in de buurt.
 
En niet onbelangrijk als laatste food! Eten en lekker eten vind ik belangrijk dus aan leuke adresjes geen gebrek. Voor een snelle lunch tijdens het shoppen door kan je ongetwijfeld gading vinden bij La Place in de V&D. Als vieruurtje moet je zeker halt houden voor een heerlijk zoet gebakje en een koffie of vers geperst sapje bij Bakkertje Bol (Hooghuisstraat 31d 5611 GS Eindhoven). De muffin met appel vond ik heerlijk, ik krijg er al opnieuw goesting in. Als je houdt van Spaans eten dan is tapasbar La Gitana (Bredalaan 27/29 5652 JA Eindhoven (Strijp) ) een aanrader. Dit ligt wederom buiten het centrum, maar ook in het centrum zelf ligt er een filiaal. Tapas a volonté met een ruime keuze tussen warme en koude tapas en vlees van op de grill. Zoveel als je wil gedurende twee uren voor 16.50 euro (in het weekend - door de week is het goedkoper). Maar reserveren is de boodschap!
 
Zelf heb ik heel veel plezier gehad in Eindhoven. Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie ervaringen. Ben je zelf ook al een keertje in Eindhoven geweest? Heb jij leuke adresjes die de moeite waard zijn om te bezoeken? Let me know, wat dit uitstapje naar Eindhoven zal zeker niet het laatste zijn.


12 opmerkingen:

  1. naar make up studio zou ik graag eens gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindhoven vind ik een erg fijne stad! Ik hou van de Brabanders met hun fijne tongval, shoppen is makkelijk en alles dicht bij elkaar. 't Is dan wel een heropgebouwde stad en niet zo gezellig dzn bv. Breda, maar je hebt er alles!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Breda ben ik nog nooit geweest, nu maak je mij wel benieuwd naar de gezelligheid ;-)

      Verwijderen
  3. Het was een SUPER leuke weekendtrip! Moeten we vaker doen ;-)!!!!!! xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik denk dat ik de leukste aanraders wel vermeld heb hé ;-)

      Verwijderen
    2. Absoluut, zou fijn zijn moesten jullie mee gaan naar Bologna ;-)!

      Verwijderen
  4. Ik ben er nog nooit geweest, klinkt wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je vergeet nog het Pillowzzzz-arrangement te vermelden. Daarna nog meegeven dat je op zondag tot 12uur kan ontbijten bij NH Hotel en uitchecken zelfs tot 17u.

    Nieuwste trend in Nederland: Aloë-Vera drank: helpt goed tegen de onmenselijke dorst na de tapasvreetavondturen.
    Grootste tegenvaller: MCDo appelsienmilkshake hahahaha!

    Must-shopadresjes: Xelos en de Big Bazaar, je vindt er werkelijk ALLES :-)!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In dat hotel ben ik ook ooit op citytrip geweest! :)Was inderdaad wel een aanrader.
    Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Misschien moet ik nog maar eens naar Eindhoven! :-)

    BeantwoordenVerwijderen