11 dec 2012

ESSENCE | METALLIC LINERS & DUPES

Vorige week liep ik langs het beauty assortiment bij het Kruidvat. Toen viel mijn oog op de nieuwe limited edition collectie van Essence met de naam Fantasia. Ik had al eerder online de oogschaduw kleurtjes zien voorbij komen. En deze zagen er zeer gepigmenteerd uit met uitzondering van de paarse kleur die wat droger lijkt. Maar mijn interesse ging vooral uit naar de metallic liners. Ik testte ze uit in de winkel en ik was overtuigd. Ze glijden erg zacht over de huid heen, geven voldoende kleur af en zijn bovendien mooi metallic van kleur. Zeker naar het eindejaar toe zijn zulke kleurtjes fijn, want dan mag het net een tikkeltje meer zijn. Ikzelf heb ze inmiddels al enkele keren gebruikt en ik ben tevreden over de kwaliteit, zeker als je kijkt welke klein prijs je hiervoor maar betaald. Het liefste gebruik ik ze als basis onder een oogschaduw, maar ook bovenop als eyeliner heb ik beide kleuren al gebruikt. Op de waterlijn zijn ze minder geschikt. De textuur is te romig, waardoor de kleur niet blijft zitten. Mocht je deze kleuren gaan gebruiken dan is een slijper in de buurt houden wel handig. Want het puntje slijt snel. 
 
paars Elves like Lilac
grijs Not Ivory but Ebony


Achteraf deden deze oogpotloodjes mij denken aan anderen die ik reeds in mijn make up collectie zitten heb nl de Max Factor Liquid Effect Pencils. Het doet er mij bij deze aan denken dat ik deze dringend een keertje moet reviewen voor jullie! Ze zijn niet 100% identiek, maar gelijkaardig zeker qua textuur. En bijgevolg wel een goed alternatief om in het achterhoofd te houden. De Essence potloodjes zijn slechts verkrijgbaar in twee tinten en zijn limited edition. Dus mocht je interesse hebben, wacht dan niet te lang om eens langs het Kruidvat te gaan. De Essence oogpotloden zijn één vijfde van de prijs van een Max Factor Liquid Effect.  
Essence Elves like Lilac - Max Factor Violet Voltage
Essence Not Ivory but Ebony - Max Factor Silver Sparkle

Essence - Max Factor
Essence - Max Factor
 
Essence Fantasia metallic eyeliner - 1.89 euro per stuk (limited edition)
 
Voor welke variant zou jij gaan?

7 opmerkingen:

  1. In m'n ervaring zijn die van Essence niet echt 'smudge' proof, maar ik weet nu niet of ze ondertussen de formules hebben aangepast ( heb denk ik al twee jaar geen essence potloodje meer gebruikt)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn behoorlijk zacht van textuur, dus dat is geen probleem. Maar uiteraard zijn dit metallic liners, misschien dat ze wel verschillend zijn van de gewone oogpotloden.

      Verwijderen
  2. Ziet er goed uit! Leuk voor de feestdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die van Essence zien er precies beter uit :D Het zijn wel heel mooie kleurtjes !

    BeantwoordenVerwijderen