3 nov 2012

MAYBELLINE | REVIEW FALSIES FEATHER LOOK MASCARA

De nieuwste mascara van Maybelline Falsies Feather look zag je reeds voorbij komen in mijn mascara mania artikel. Als je kijkt naar de promofoto's of naar de reclame stukjes die voorbij komen op de tv, dan val je haast in zwijm voor de mega wimpers. Ik was vooral benieuwd of deze mascara hetzelfde effect teweeg kan brengen op mijn eigen wimpers. Hoogtijd voor een review van mijn bevindingen!
 
Eerst en vooral is deze Falsies Feather look mascara best revolutionair, aangezien het een beweegbaar borstelkopje heeft en daarnaast een gelformule bevat. Niet meteen iets wat we gewoon zijn van een standaard mascara vanuit de drogisterij of supermarkt.
 
Van de vederlichte gelformule merkt je meteen resultaat. Nadat je mascara aangebracht hebt op de wimpers, blijven je wimpers alsnog zacht aanvoelen en zijn ze beweegbaar. Het borsteltje daarentegen is bijzonder groot en dat is wel even wennen. In het begin moest ik wel oppassen dat ik niet teveel tegen mijn ooglid kwam. Maar na een tijdje lijkt het alsof je nooit een ander borsteltje gebruikt hebt. De flexor brush biedt een grote bewegensvrijheid maar in praktijk merk je hier weinig van. Je hebt namelijk niet de mogelijkheid om "kracht" uit te oefenen op je wimpers. Dus dat is voor mij een totaal overbodige zaak.
 
geen mascara - één laagje
twee laagjes - drie laagjes
 
Jammer maar helaas blijft voor mij het echte false lash effect uit. Uiteraard wil ik hiermee niet zeggen dat ik niet tevreden ben over deze mascara. Integedeel, ik vind deze Falsies Feather look een prettige mascara in gebruik. Maar het gehoopte effect blijft uit. Daarentegen vind ik dat deze mascara een zeer draagbare look creeërt. Zelf draag ik standaard 2 of 3 laagjes. Mijn wimpers worden gelift, licht gekruld en voorzien van de nodige daytime volume. Voor een avondlook verkies ik een mascara met net wat meer volume.
 
Een tip is poeder zeker en vast je concealer onder de ogen goed af, want de mascara heeft de neiging af te geven. Volgens mij heeft dit te maken met de nieuwe gelformule. Wat me wel opviel is dat deze mascara niet snel uitdroogt. Ik gebruik hem nu inmiddels 3.5 maand en de mascara is nog perfect bruikbaar. Jammer, maar helaas deze gaat richting de vuilbak omwille van de houdbaarheid van een mascara.  
 
De Maybelline Falsies Feather look mascara is te koop bij de drogisterij en supermarkt. Prijs per stuk 13.49 euro.
 
Heb jij de Falsies Feather look al uitgeprobeerd?

8 opmerkingen:

  1. Ik heb 'm zelf ook en ik vind hem zeker niet slecht. Ik ben sowieso wel fan van de Maybelline Volum' Express mascara's, en dus ook deze vind ik best goed :-) Ik denk dat geen enkele mascara een valse wimpers effect kan geven, dus vandaar dat misschien iets meer vergevingsgezind ben, hehe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi effect, en heel weinig klonters na 3 lagen zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Ik had zelf ook meer verwacht van deze mascara, maar slecht vond ik hem zeker niet.

      Verwijderen
  4. mooi resultaat :) je wimpers klonteren niet samen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij verlengt precies wel mooi maar bij mij zou hij vrees ik ook niet genoeg doen, heb veel volume en krul nodig

    BeantwoordenVerwijderen