29 okt 2012

OP BEZOEK BIJ DE DERMATOLOOG

Onlangs was ik te gast op het Nivea event waarbij ze hun nieuwe productlanceringen voorstelde voor dit najaar. Daarbij ontmoette ik de huidcoach van Nivea Hélène Binet. Ze is niet alleen huidcoach, maar ook dermatologe. Vandaar dat ze een onafhankelijk advies kan geven over de producten van Nivea zelf. Ik stelde haar enkele interessante vragen. Dingen die ik me al enige tijd afvroeg. Benieuwd naar haar antwoorden?

 
 
Is het nodig het hele jaar door een SPF te gebruiken naast het gebruik van je standaard dagcrème?
 
Ja, onbeschermd zonnen zorgt ervoor dat je huid verouderd. Daarom is het belangrijk je huid te beschermen, ook in de winter. Je gebruikt dus best het hele jaar door een dagcrème die een SPF bevat.
 
Is het gebruik van een zelfbruiner schadelijk voor de huid?
 
Neen, zelfbruiners bevatten een stof die een reactie (oxidatie) aangaat met de bovenste laag van de opperhuid. Dit is een absoluut ongevaarlijke reactie en het gebruik van zelfbruiner is dus niet schadelijk.
 
Kan het kwaad om meerdere merken onderling te gebruiken op je gelaat of je lichaam?
 
Neen, maar als je bepaalde producten dagelijks gebruikt, dan raad ik aan om niet te vaak van merk te wisselen. Sommigen denken dat het noodzakelijk is om regelmatig te veranderen, maar dit is niet waar. Hoe meer verschillende producten/merken je gebruikt, hoe groter de kans bestaat om intolerantie of allergische reacties te krijgen.
 
Als een product geurbestanddelen bevat, heeft het dan nefaste gevolgen op de huid?
 
Neen, behalve als je allergisch bent hiervoor.
 
Vaak wordt er gezegd dat je best niet teveel make up gebruikt. Dat het niet zo goed is voor de huid, klopt het ook echt? Of is het een fabeltje?
 
Het is vooral belangrijk producten te gebruiken die van goede kwaliteit zijn en make-up die aangepast is aan je huidtype. Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, dan gebruik je dus best make-up voor de gevoelige huid. En niet te vergeten: je gelaat te ontschminken.
 
 
Wist jij reeds de antwoorden op deze vragen?

6 opmerkingen:

  1. Niks nieuws, maar wel interessant om te lezen en om bevestigd te zien door een professional :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goede vragen heb je gesteld! over sommige dingen bestaat er idd toch nog die taboe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het meeste wist ik al maar toch interessant om te lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een beetje de verwachtte antwoorden. Toch doe ik veel dingen uit het lijstje helaas niet, zoals spf het hele jaar.

    BeantwoordenVerwijderen