30 mei 2012

MIJN AANRADERS | 5 ZOMERSE PARFUMS

Pas jij ook je parfum aan, aan het seizoen? Ik alvast wel. Nu zit ik volop in mijn zomer parfum fase. Ik schuffel letterlijk mijn parfums door elkaar, kijk welke ik in de zomer graag draag, en de anderen verdwijnen voor een paar maanden weer naar achter. Ergens naar een donker plekje in mijn kast. Wat trouwens een goede manier is om je parfum te bewaren als je deze niet regelmatig gebruikt. Benieuwd welke geurtjes ik regelmatig zal dragen deze zomer?

Mijn favoriete zomergeur van het moment is L'Eau d'Issey. Een zeer bekende geur van het parfummerk Issey Miyake. Zelf kocht ik mijn geurtje vorig jaar op de luchthaven in de zomer editie. Maar ik moet eerlijk bekennen dat deze vrijwel niets verschilt van de originele geur. Buiten het jasje dan. Fris, luchtig met een hintje aan bloemengeur in de verte. Ik noem het een typisch aqua geurtje. Sommige parfums vallen bij mij in de categorie water geurtjes, en vraag me niet om hier meer uitleg over te geven. Want ik kan daar geen verklaring aan geven. Deze geur blijft ontzettend lang hangen! Me likes!

Een ander aqua geurtje dat reeds geruime tijd in mijn bezit is, is de Eau Pure van Biotherm. Het is niet zo zeer een echte parfum, maar eerder een body mist. Of zo omschrijft Biotherm het alvast. Een lichte geur met een hele frisse nageur van citroen. Doordat het een body mist is, kan je best enkele keren per dag de geur opnieuw aanbrengen als je ervan houdt dat de geur aanwezig blijft. Ben je niet zo'n parfum mens, maar wil je toch 's morgens een geurtje opdoen. Dan kan ik deze Eau Pure zeker aanrader. Omdat het niet meteen zo'n zwaar gevoel geeft.
Toevallig zijn twee van mijn andere favoriete geuren van The Body Shop. Of de geur Oceanus nog steeds te koop is, weet ik niet heel zeker. Bijna tien jaar geleden ontdekte ik deze geur via een cadeausetje. En sindsdien ben ik deze geur altijd opnieuw, en opnieuw blijven kopen. Meestal gebruik ik 's morgens de eau de toilette en doorheen de dag de mist (niet op foto). Om de geur opnieuw aan te brengen, maar het geeft ook meteen zo'n heerlijk fris gevoel.

De andere geur is de eau de toilette Love Etc... Sun Kiss die je nog niet zolang geleden al een keertje zag voorbij komen. Een totaal andere geur dan de bovenste drie. De reeds opgesomde geuren zijn de typische aqua geuren terwijl de Love Etc eerder aan de zoete kant is met fruittoetsen. Beiden geuren zijn eau de toilettes en blijven een paar uurtjes, maar zeker niet de volledige dag.
En tot slot een eau de toilette van het merk Philosophy. Een exclusiviteit van Ici Paris XL waar velen erg gelukkig mee zijn. Hou je niet van een zoete, noch van een hele frisse geur. En wil je eerder een bloemige geur dan is de Amazing Grace misschien wat voor jou. Bloemen in combinatie met een subtiel hintje aan musk is de perfecte omschrijving van Amazing Grace. Volgens mij houdt niet iedereen van deze geur, dus ruik altijd eerst aan een geur voor je deze aanschaft. Best breng je deze aan op je lichaam zelf, want bij iedereen geurt een geur anders. Dit heeft te maken met de zuurtegraad van je lichaam.
Dit is mijn top 5 maar uiteraard heb ik nog andere heerlijke geuren. Tijdens de zomer koop ik regelmatig limited edition geuren. Een goed voorbeeld hiervan zijn de parfums van Escade. Of de zomerse editie van Amor Amor ruikt ook altijd lekker. En nog een geur die me meteen naar een vakantie paradijs brengt is de geur Kokos van het Les Solinotes setje. Helaas niet individueel te koop, maar wel heel erg lekker!

Wat is jouw favoriete zomergeur?

4 opmerkingen:

 1. love etc heeft echt een mooi flesje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is ook een nieuwe L'eau d'issey zag ik laatst bij de Ici Paris Xl; ééntje met rozen: L'eau d'issey florale.. :)
  Amazing grace vind ik ook wel goed ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar die bestaat al een tijdje :D. Ik heb er eens een keertje een proefje van gehad. Was ook wel een fijne geur.

   Verwijderen
 3. Ohja, die Oceanus ruikt zo lekker! Heb die jaren geleden ook is gekregen in een geschenksetje. Fijne geur!

  BeantwoordenVerwijderen