17 mrt 2012

HEY BIG SPENDER!

In mijn favoriete weekblad Flair las ik een interessant artikel afgelopen week. Het ging er namelijk over dat lezeressen een budget overzicht opmaakte hoeveel ze op jaarbasis spenderen aan beauty en aanverwanten. Denk maar aan kapper bezoekjes, langs gaan in een schoonheidssalon. Of hoeveel spendeer jij aan jouw cosmetisch chirurg?


Toen ik het artikel aan het lezen was, moest ik eigenlijk wel lachen. Aangezien ik al sedert enkele maanden mijn beauty uitgaven aan het bijhouden was. Mede om een overzicht te bekomen waaraan ik nu het meeste geld spendeer. En het leek me leuk om hierover een persoonlijk artikeltje te schrijven. En mocht je zin hebben, om jouw budget uitgaven met ons te delen, feel free in de comments. Want ik ben wel benieuwd naar jouw beauty budget.

Sedert ik bezig ben met bloggen spendeer ik veel meer, dan voorheen. Voornamelijk doordat ik nu ook meer bezig ben met de nieuwste producten en trends die om de haverklap gelanceerd worden. Mijn grootste boosdoener zijn limited edition collecties. Vooral MAC is hierin een held, maar ook goedkopere merken alla Catrice & Essence weten mij vaak te bekoren. Oogschaduws zijn voor mij een lokaas. Het blijft ontzettend lang goed en ik vind het zo leuk om te kopen . Al die verschillende kleuren en finishes. Maar niet alleen oogschaduws weten me vaak te verleiden, ook mascara's. Daar heb ik een zwak voor. Logisch ook dat je er vaak door verleid wordt, je kan bijna stellen dat ze wekelijks een nieuwe mascara lanceren.

Bron

Verder heb ik mijn vaste uitgaves zoals knipbeurten bij de kapper, en ontharingen bij het schoonheidssalon. Maar deze horen er in mijn ogen gewoon bij. Heb niet het gevoel dat ik hier meer aan spendeer dan de gewone vrouw. En af en toe een verwenbeurtje zoals een manicure of een gelaatsverzorging doet me deugd. Het brengt me even tot rust in mijn drukke leven.

De schoonheidsindustrie is zo uitgebreid, dat je er haast niet aan kan ontkomen. Maar ik maakte afgelopen maanden even voor mezelf de som hoeveel spendeer ik nu aan al mijn verzorgingen, make up en beauty producten. En dan kom ik toch tot de conclusie dat ik makkelijk op jaarbasis tussen de 1500 à 2000 euro spendeer. Dat is toch wel een heel bedrag. Vind ik het erg? Zeker en vast niet, je hebt maar één lichaam en één leven. Geniet ervan, en draag zorg voor jezelf. Ouder worden zal iedereen doen. Maar met een goed verzorgd lichaam zal je nu eenmaal mooier oud worden dan een ander. En hopen dat je het mag treffen met je genen!


Ben jij ermee bezig hoeveel geld jij op jaarbasis spendeert aan jezelf?

9 opmerkingen:

  1. Das idd es interessant om er bij stil te staan. Ik heb niet echt een budget en zou zo ook niet meteen kunnen zeggen hoeveel ik uitgeef aan beauty maar ik probeer het toch een beetje in de perken te houden. Zeker als het aankomt op make-up, ik heb best al veel en met al die LE is het niet meer bij te houden. Daar ben ik de afgelopen maanden sceptischer in geworden. Je mag er zeker van zijn wnr er een LE edition uitkomt, er twee weken later alweer een nieuwe is en dat is gwn nt meer betaalbaar. Dus ik stel mezelf altijd de vraag : wil ik dit echt ? En dat is vaak het geval niet meer dus zo bespaar ik mezelf toch wat geld ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken me hierin helemaal :-) Ik moet wel zeggen dat ik zelden naar het schoonheidsalon ga...ontharen doe ik zelf, alsook manicure. Naar de pedicure ga ik dan weer wel. Ik kom zeker aan hetzelfde bedrag zoals jij, ook omdat ik zo'n grote make-up verslaving heb :-). Zowel budget als high end.

    MAC collecties volg ik niet op de voet, maar ik kan nooit weerstaan aan Urban Decay.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor mijn eigen zelfbehoud durf ik dit niet te noteren of bij te houden. Het gaat er zwaar over soms :P

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat ik het niet eens wil weten! Haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, haha 2000 per jaar? Eigenlijk zit je daar best wel snel aan. Ik ga het niet eens omrekenen xD

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmm, een bedrag noemen, is best moeilijk. Ik spendeer wel wat, dat weet ik (en ik heb ook een budgetplan dat ik altijd invul voor al mijn uitgaven, niet elke beauty), maar het varieert wel. De ene maand is het al wat meer dan de andere en ook ik ben wel vatbaar voor nieuwe of limited collecties. Bloggen zorgt ook wel voor een meeruitgave, hoewel ik vind dat het nog binnen de perken blijft, omdat ik geen collecties koop om te reviewen, maar enkel dingen koop die ik echt persoonlijk wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het bezorgt me toch wat stof tot nadenken, misschien in de toekomst er eens over nadenken?

    BeantwoordenVerwijderen