21 feb 2012

THERME FACE CARE REVIEW - AQUADERM

Therme heeft naast het standaardassortiment aan badproducten, ook een face care lijn. Wellis waar niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld L’Oréal of Diadermine. Maar een betaalbaar productgamma waarin je een onderscheid kunt maken tussen twee lijnen. De AquaDerm en Age-System. Ik testte enkele producten uit de AquaDerm lijn namelijk de 24H Moisturise Boost Cream, Soft Face Peeling in combinatie met de cleansing milk en lotion. Benieuwd naar mijn mening?



AquaDerm Cleansing Milk & Lotion
Het duo komt in een iets andere verpakking dan dat we meestal gewoon zijn doordat het in een vierkante verpakking zit. Ziet er leuk uit, en is prima. Weinig op aan te merken, want is sober gehouden. Dit weet ik wel te appreciëren want mooie luxe verpakkingen hebben ook een prijskaartje. Dat uiteraard door de producent wordt doorgerekend aan de klant.



De geur van dit duo is lekker fris, en geeft me een prettig gevoel. Het werkt aanstekelijk, en ik vind het zelf een fijn idee als ik denk aan mijn reiniging later op de avond bijvoorbeeld. De AquaDerm Cleansing Milk is erg licht van textuur en eerder een mix tussen een reinigingsmelk en gel. Wat maakt dat het makkelijk te emulgeren is met water. Verwijderd make up en andere viezigheden prima. Ik vind het wel altijd een fijn gevoel om mijn gelaat na te tonifieren met de Cleansing Lotion die eveneens prima werkt. De producten zijn verrijkt met Omega Plankton, Panthenol (houdt vocht vast) en advocado.

AquaDerm Soft Face Peeling
Dit product is qua naam niet meteen goed gekozen in mijn ogen. Want soft is dit goedje niet bepaald. Het is een stevige scrub die ik zeker niet meteen zou aanraden als je een gevoelige huid hebt, die snel neigt rood aan te lopen. Tevens doet een peeling mij meer aan iets anders denken, dan dit product. Misschien een gevolg van mijn opleiding tot esthetische deskundige (klik hier over mijn ervaringen). Bij mij is een peeling een pittig productje alla glycol peelingen en dergelijke. Dit is een stevige scrub maar dan vanwege de schurende partikels. Maar ik moet wel toegeven dat ik het wel een fijn product vind. Het is een soort crème die makkelijk schuimt in combinatie met water. En tevens grondig (!) dode huidcellen (wellis waar oppervlakkig) verwijderd.  Wederom die frisse en aangename geur. Na deze scrub voelt je huid hemels zacht aan. Kan je tot tweemaal per week gebruiken. Dikke duim omhoog voor het hygiënische pompsysteem.





24H Moisturize Boost Cream
Tot slot nog een dagverzorging verrijkt met spf 6. Niet meteen een hele hoge factor, maar tussen november en februari is dit eigenlijk wel voldoende. Omdat de zon in deze maanden niet krachtig is. Voor de andere maanden van het jaar opteer ik wel voor hierover een extra zonnefilter aan te brengen. Een hydraterende crème die niet zwaar aanvoelt op de huid, en toch snel door de huid geabsorbeerd wordt. Doorheen de dag heeft mijn huid wel de neiging tot een beetje vet worden op de welkende T-zone. Maar is ook weer snel opgelost (klik hier voor mijn snelle beauty tip). Mijn huid voelt zacht en soepel aan. Idem als met de scrub, een hygiënische verpakking.


Mijn hand is lichtjes rood gekleurd van de Soft Peeling

Heel deze AquaDerm lijn is aangewezen voor een droge, vochtarme huid. Hmm, eerlijk gezegd kan een vette huid ook vochtarm zijn. Dus laat je door zo'n verpakking niet beperken om een bepaald product te gaan gebruiken. Want mijn huid is voor het moment normaal tot licht gecombineerd en toch verdraagde ik deze producten prima. Buiten de 24H Moisturize Boost Cream die af en toe in de namiddag vetter begon aan te voelen op mijn huid. Maar dit wil niet veel zeggen, onlangs testte ik een totaal ander product, speciaal aangewezen voor een gecombineerde huid. En bij deze dagcrème had ik hetzelfde effect... Kortom een aanrader als je opzoek bent naar een betaalbare huidverzorgingslijn die toch een hydraterende werking heeft. Bijvoorbeeld voor de jonge twintiger die geen last heeft van huidprobleempjes.



Therme Face Care bevat voor 85 % natuurlijke ingrediënten, en is vrij van parabenen. Hierover zal ik eens een artikel overschrijven mbt parabenen. Want ik las vandaag een interessant artikel hierover.



Volgens mij is Therme Face Care in België niet te koop, maar wel in Nederland onder andere bij de Etos, de Tuinen, ... . Helaas, maar hou je ogen zeker open als je richting Nederland gaat om te shoppen. Of als je een swap vriendin hebt in Nederland, misschien kan ze jou iets opsturen.

AquaDerm Cleansing Milk 5.95 euro
AquaDerm Cleansing Lotion 5.95 euro
AquaDerm 24h Moisture Boost Cream 9.95 euro
AquaDerm Soft Face Peeling 7.95 euro

1 opmerking:

  1. Ooh deze zien er leuk uit. Ik heb al een Therme bodybutter en scrub en ben er heel tevreden van dus ik ben wel benieuwd naar deze gezichtsverzorgingslijn!

    BeantwoordenVerwijderen