31 jan 2012

REVIEW SYOSS DROOGSHAMPOO

Inmiddels heb ik de Syoss droogshampoo enkele maanden uitgeprobeerd, hoogtijd om mijn persoonlijke opinie omtrent deze producten met jullie te delen.

Ik testte zowel de Anti-Grease als de Volume Lift versie uit. Beiden producten komen in dezelfde verpakking waarbij een onderscheid gemaakt wordt door verschillende kleuren te gebruiken. Zo onthou ik het altijd, groen staat voor fris en jong en bijgevolg is dat de Anti-Grease versie. Altijd handig als je 's morgens je bril nog niet op hebt, zoals ik. De verpakking is simpel en sober, maar persoonlijk had ik ook niet veel meer verwacht. Je kan het vergelijken met een bus haarlak, de droogshampoos worden in een gelijkaardige verpakking geleverd.
Al jaren ben ik gebruiker van droogshampoo als snelle tussenoplossing. Maar aangezien het aanbod vrij klein is, ben ik erg blij dat Syoss het assortiment uitbreid. Een grotere keuze hebben, is altijd fijn.

De eerste keer dat ik deze droogshampoo van Syoss gebruikte was ik erg verrast. De kracht waarmee het product uit de bus komt, is behoorlijk krachtig. Bijgevolg was het praktisch over mijn geheel haar, inclusief op de grond. Dus let goed op als je hiermee aan de slag gaat. De volgende keren ging het prima.

Meestal spray ik het op de plaatsen waar ik vind dat ik het echt nodig heb, vervolgens laat ik het even inwerken. Af en toe masseer ik het even in met mijn vingertoppen en vervolgens wrijf ik het eruit met een handdoek. In mijn donkere lokken laat deze droogshampoo wel een witte waas achter. Enkele oplossingen hiervoor zijn je haren grondig doorkammen of even wat lucht door je haren blazen met de föhn.
De werking van deze droogshampoo vind ik zeker en vast goed, en vergelijkbaar met de welbekende Schwarzkopf droogshampoo. De geur is oké, niet wow en hmm hemels, maar gewoon oké. Het gevoel nadien is dat het je haren inderdaad een opfrisser geeft, maar tegen 4 uur in de namiddag heb ik terug zo'n gevoel van "ik wil mijn haren wassen". Persoonlijk merkte ik vrij weinig verschil tussen de Volume Lift en de Anti-Grease versie.

Kortom een handige noodoplossing om in je badkamerkastje staan te hebben. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar fris gewassen haar, maar soms ontbreekt je gewoon de tijd om je haren te wassen en te föhnen en geeft Syoss droogshampoo mij een veilig gevoel om op terug te vallen.

Te koop bij de drogisterij. Prijs per stuk 4.99 euro.

Probeerde jij al de Syoss droogshampoo uit?

12 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit!
  ik wil hem ook kopen.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig product! Ja, eigenlijk zou elk haarmerk een droogshampoo in het assortiment moeten hebben. Ik gebruik nu die van Batiste. Daar ben ik erg tevreden over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik deze droogshampoo ook voor 'noodgevallen'. Ik vind hem best fijn maar zoals jij ook aangeeft krijg ik soms ook een 'witte waas' in mijn haar. Onlangs kocht in de droogshampoo van Andrélon en daar ben ik ook tevreden over, die ruikt ook wat frisser dan deze van Syoss ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik droogshampoo ook enkel voor noodgevallen, zeker omdat het effect jammer genoeg niet zo lang houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben echt geen droogshampoo gebruiker, dan spring ik liever snel ff in de douche.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien ook eens proberen, ik heb altijd die van Batiste gehad maar die geur blijft zo aanwezig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij deze gaat de geur weg, en komt na een tijdje wanneer je haar dat tikkeltje frisheid begint te verliezen wel terug vind ik :-)

   Verwijderen
 7. Ik heb enkel die van Batiste geprobeerd. Met donker haar is een droogshampoo inderdaad niet altijd evident :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de blauwe en ben ook fan. Ze ruiken ook zo lekker naar citrus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeker de moeite om eens uit te testen dan! Want droogshampoo gaat eigenlijk wel snel op, spijtig genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik verschik ook altijd, dan denk ik huh hoe kan dat. Maar je gebruikt ook tamelijk veel per keer. Ik heb altijd een reserve bus op voorraad staan :D

   Verwijderen