20 dec 2011

FOTOTUTORIAL ZWARTE SMOKEY EYES MET GOUD

Vandaag heb ik een fototutorial gemaakt waarbij ik als inspiratiebron de voorpagina gebruikt heb van het Only You magazine van Ici Paris XL. Het een klassieke zwarte smokey met een goud tintje. Waardoor de look extra feestelijk oogt. Ideaal voor de aankomende feestdagen.


Voor de look gebruik ik het Urban Decay Naked palet, maar mocht je het niet hebben. Er zijn massa's alternatieven. Zowel goedkopere als duurdere producten. Denk maar aan de oogschaduw van Catrice Captain of the Black Pearl. Of het 88 palet.


Als eerste bereid je je ogen voor door een oogschaduwbasis aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten, maar ook intenser wordt. Een absolute musthave als je het mij vraagt. Vervolgens breng ik een zwart oogpotlood aan op mijn bovenste wimperrand. Dit hoeft niet netjes aangebracht te worden.



Nadien vervaag ik het zwarte oogpotlood met een glitter zwarte oogschaduw. Dit doe ik met een pencil kwast.



Met een platte oogschaduwkwast breng ik dezelfde kleur oogschaduw aan over het hele bewegende ooglid tot in de arcadeboog.




De zwarte oogschaduw ga ik met een ongebruikte blendingkwast vervagen. Vervolgens breng ik een brons kleur aan met dezelfde blendingkwast in de arcadeboog en er net boven.




Mocht de zwarte oogschaduw een beetje vervaagd zijn, dan kan je deze opnieuw heraanbrengen. In het binnenste ooghoekje breng je de gouden kleur aan, en vervaag het zachtjes met de zwarte oogschaduw.




Onder het oog breng ik eveneens dezelfde zwarte oogschaduw aan. Fall out werk je bij door opnieuw concealer aan te brengen in het geval dat je je gezichtsmake up al gedaan hebt.



Tot slot afwerken met een highlighter onder de wenkbrauwen en mascara. Wil je wat meer drama kan je eventueel valse wimpers aanbrengen. En als het echt feestelijk mag een glitter eyeliner, of losse glitters over het bewegend ooglid.





Tadaaa dan is dit het eindresultaat. Uiteraard kan je een opvallender goude oogschaduwkleur gebruiken dan dat ik gedaan heb.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om ze te stellen bij de comments.

5 opmerkingen: