27 nov 2016

REVIEW DANISH SKIN CARE

Danish Skin Care

Sommige merken vragen niet om een grote introductie met toeters en bellen. Danish Skin Care is zo'n merk. Het verhaal achter dit merk start in 2011 in Denemarken (de naam verklapt het al). Oprichter en bezieler Mads Timmermann schoolde zich tot dermatoloog nadat hij jarenlang zelf geworsteld had met vervelende acne, puistjes, uitslag en eczeem. Zijn doel was anderen te helpen en mythes en misleidende adviezen de wereld uit te helpen. Daaraan gekoppeld ontstond de eenvoudige productlijn Danish Skin Care. Lees snel verder voor mijn ervaring met de producten.Danish Skin Care

De filosofie van deze producten is back to basics. Geen fancy verpakkingen en al zeker geen onnodige ingrediënten. Het grote voordeel is dat Mads Timmermann zelf alle kennis in handen heeft. Parfum, kleurstoffen, parabenen en andere schadelijke of irriterende ingrediënten werden stante pede van het lijstje geschrapt. Waarbij Danish Skin Care verder gaat dan alleen de focus op acne. Het is een globale verzorging met zonbescherming, anti-aging werkstoffen, verzorging tegen littekens en roodheid.

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik een gemengde huid heb met hormonale acne. Niet meteen een pretje, wetende dat ik ervoor amper tien puistjes gehad heb in mijn pubertijd. Ik kon mij niet inbeelden dat acne zo'n impact zou hebben op je zelfvertrouwen. Als een zot ging ik opzoek naar goed werkende skincare producten en full coverage foundations. Geloof me vrij, na honderden euro's uitgegeven te hebben kan ik concluderen dat maar bitter weinig skincare producten ook effectief werkzaam zijn (tegen acne). Uiteindelijk kreeg ik het Danish Skin Care pakket binnen. Voor de zoveelste keer toverde ik mijn routine om en ging ik aan de slag. Zowel 's morgens als 's avonds reinig ik mijn gezicht met de Clean Skin Face Wash. Een geurloze wasgel die in combinatie met water lichtjes schuimend werkt. In principe geschikt voor het verwijderen van make up, maar daar vind ik dit product niet krachtig genoeg voor. Daarom verwijder ik eerst mijn make up met een micellair water en vervolgens met de Clean Skin Face Wash. In het begin was het even wennen aan de volledig geurloze formule. Meestal bevatten reinigers een minimaal geurtje, maar achteraf bekeken, is er weinig meerwaarde dat een gezichtreiniger lekker ruikt. 

Danish Skin Care

Na het reinigen gebruik ik één keer per dag, meestal 's avonds, het Smooth Skin Treatment.  Ook meteen mijn favorietje uit het gamma. Het is een milde exfoliant met 2% BHA (salicylzuur), niacinamide, kamille extract, vitamine E en glycerine. Na een kleine week gebruiken, merkte ik de eerste resultaten op. Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en krijgt je huid de kans om te vernieuwen. Celregeneratie is zeer belangrijk als je een mooie huid wilt. Ik breng een beetje aan op een wattenschijfje en daarmee ga ik over mijn volledig gelaat met extra aandacht op de plaatsen waar ik last heb van acne, verwijde poriën of littekentjes. Na gebruik blijft er een dun voedend laagje na dat de huid kalmeert.

's Morgens na het reinigen kies ik voor de oranje flacon, de Perfect Skin Day Protector met SPF 15. Een vochtinbrengende lotion op basis van aloë vera, glycerine, komkommer extract, kamille, groene thee, vitamine E en B5, allantoine en vitamine A. Het grote voordeel hier is dat hydratatie gecombineerd wordt met zonbescherming. In de zomer vond ik dit product in combinatie met make up soms net een tikje te rijk. Nu het buiten kouder is, heb ik geen last meer van glimmen en vind ik dit een fijne dagcrème. 

De rustgevende nachtcrème Perfect Skin Moisturizer is te samen met het Smooth Skin Treatment een aanrader.  Een fijne, snel absorberende nachtcrème boordevol goede werkstoffen. Het kalmeert en herstelt de huid, voorkomt verstopping van poriën en beperkt nieuwe breakouts. De textuur is een stuk lichter dan de dagverzorging en zeer mild. Zo mild zelfs dat deze nachtlotion geschikt is om te gebruiken als oogverzorging.

Danish Skin Care
 Clean Skin Face Wash - Perfect Skin Day Protector - Perfect Skin Moisturizer

De grote vraag, werkt Danish Skin Care? Ik vind de face wash en dagcrème oké, maar niet spectaculair beter dan al de rest dat ik tot nu toe gebruikt heb. Het Smooth Treatment en de nachtverzorging daarentegen vind ik aanraders. Het zijn fijne producten en het geld dat ze kosten waard. Jammer genoeg worden de ingrediënten niet vermeld op de verpakkingen, daarvoor moet je surfen naar de website. Je kan de volledige fullsize productset kopen voor 132 euro met een gratis lipbalsem bij. Of een mini travelsize kit om kennis te maken met de producten voor 67 euro. Uiteraard zijn de producten tevens individueel verkrijgbaar via de Nederlandse webshop. Als ik het merk moet omschrijven in enkele woorden ga ik voor hygiënische verpakkingen en fijne ingrediënten.
 
Danish Skin Care is te koop via de webshop
Clean Skin Face Wash 100ml - 26 euro
Smooth Skin Treatment 100 ml - 40 euro
Perfect Skin Day Protector 50 ml - 34 euro
Perfect Skin Moisturizer 50 ml - 34 euro
Skincare set - 132 euro
Mini skincare set - 67 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

 1. Klinkt interessant! Niet heel spannend, maar dat hoeft ook niet, als de kwaliteit maar goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt wel interessant, maar het is wel wat aan de prijzige kant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt wel interessant enkel jammer dat de prijs wat aan de hoge kant is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het een goed product is vind ik deze prijs zeker waard! Zeker als het doet wat het moet doen! Ik ga zeker iets ervan op mijn wishlist zetten of de mini skincare set 😜
  Wat lief van je om dit met ons te willen delen 😘

  BeantwoordenVerwijderen