8 jan. 2016

NIEUW DOEL: GEZONDE LEVENSSTIJL

Heb jij je goede voornemens voor 2016 al uitgesproken? Afgelopen vrijdag zat ik met manlief, mijn broer en mijn schoonzusje aan de ontbijttafel en vertelden we onze goede voornemens voor het nieuwe jaar aan elkaar. Mijn goed voornemen is niet afvallen, maar een gezonde levensstijl nastreven

Weight Watchers
Bron  

Online ging ik opzoek naar enkele nuttige tips die me kunnen helpen met de start ervan. Want dat vind ik persoonlijk het allermoeilijkste. De knop omdraaien en er helemaal voor gaan. Eens je door die eerste moeilijke weken heen bent, geraak je gemotiveerd door je eigen succes. Toevallig stuitte ik op de website van Weight Watchers en tegen alle verwachtingen in ben ik even blijven hangen. Vanaf 2016 gooit Weight Watchers het over een andere boeg. Het vernieuwde Feel Good principe bestaat uit drie basisprincipes: eet, leef en beweeg. Een gezonde levensstijl gaat verder dan alleen wat je weegschaal aangeeft. Het gaat over het vinden van de perfecte balans tussen gezonde voeding, bewegen op je eigen tempo en rekeninghoudend met je eigen kunnen en jezelf goed voelen. Deze combinatie draagt bij tot een beter welzijn van jezelf, een gemotiveerde houding en meer zelfvertrouwen. 

Wie reeds vertrouwd is met Weight Watchers weet dat er gewerkt wordt op basis van een puntensysteem. De ProPoints worden voortaan vervangen door SmartPoints. Een eenvoudig puntensysteem dat je helpt kiezen voor een gevarieerd voedingspatroon met minder suikers en verzadigde vetten. Maar wel rijk aan vezels en eiwitten voor een voldaan gevoel. Hoeveel SmartPoints je dagelijks mag hebben, wordt bepaald aan de hand van jouw geslacht, je gewicht en je lengte.

Weight Watchers
Het Feel Good principe spreekt mij aan en ik denk er over na om me in te schrijven hun cursus bijeenkomsten. Waarbij de Weight Watchers coach op een vriendschappelijke manier jou motiveert en stimuleert om 100% voor je persoonlijke doelstellingen te gaan. Wanneer je geen zin of tijd hebt kan je ook weight watchen via de Weight Watchers  online applicatie en de bijhorende app. De online applicatie start met een persoonlijk profiel en geeft je de mogelijkheid van thuis uit te werken aan je nieuwe levensstijl.  24/24 ondersteuning, een receptenplanner,  een gewichtscurve en activity & food tracker. Voor dieetadvies ben je al snel 20 à 25 euro per beurt kwijt, terwijl je online al kan starten vanaf 19.95 euro per maand. Een stuk voordeliger en minstens even effectief!

Weight Watchers

Mijn doel is niet om super slank en mager te zijn. Wat ik wel wil is: fitter door het leven gaan. Dus wie heeft er zin om samen met mij aan dit nieuwe avontuur te beginnen? De komende tijd mag je zeker nog meer hierover verwachten in de vorm van tips en updates over mijn eigen doelstelling.

Meer info over Weight Watchers vind je terug via de website.

 
Beauty Treasures 
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk, ik heb bijna dezelfde voornemens! Goed dat je fitter wil gaan leven, daar is nooit iemand slechter van geworden. Zelf wil ik vet verliezen en aankomen in spieren, meer richting een sportief lichaam. Vanmorgen de tweede weging van het jaar gehad en ben al 2,4 kilo kwijt!
  Mocht je het leuk vinden, ik heb op FB een klein groepje genaamd fitgirlsmotivation waarin we elkaar aanmoedigen, tips delen en motiveren. Je bent van harte welkom om de club te joinen.
  Ik ben benieuwd naar je updates, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Fitter worden is ook één van mijn goede voornemens. Alhoewel een gezondere levenstijl aanslaan soms wel moeilijk kan zijn ;). Maar we doen ons best! Veel succes! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het wel graag proberen eigenlijk, zo'n puntensysteem lijkt me wel vrij makkelijk vol te houden op het eerste gezicht alleen bij echt een fit lichaam hoort sporten en da's zo niet mijn ding

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wens je heel veel succes! Benieuwd of het je goed bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fit en gezond zijn is inderdaad belangrijker dan gewoon dun te zijn. Dun zijn betekent niet per se ook gezond zijn. Heel veel succes met je nieuwe uitdaging, komt goed denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen