20 okt 2015

DIOR COSMOPOLITE FALL COLLECTION REVIEW, SWATCHES & LOOK

De Dior Cosmopolite Fall Collection 2015 is volledig gecreëerd door de Belg Peter Philips. Waw, als dat geen eer is! De uitgebreide herfst collectie brengt hulde aan de fascinerende, vrijgevochten vrouw die zelf kan bepalen hoe ze eruit ziet. Gewaagd, dan weer klassiek of met een vleugje persoonlijke couture. Het scala waar we uit kunnen kiezen is zo breed dan je met de producten een repertoire aan looks kan brengen van super discreet tot kleurig expressief. Waar ga jij voor gaan? 

Dior Cosmopolite fall collection review

De welgekende Dior quints zijn een voltreffer.  Natuurlijk kunnen en mogen deze niet ontbreken in de Cosmopolite fall collection. Ik testte het koele palet 5 Couleurs in de kleur 866 Eclectic. Een organische elegantie van mosgroen, zilver, licht roze en twee varianten van paars. De donkere oogschaduws zijn iets droger van textuur waardoor je de kleuren moet op te bouwen tot de gewenste intensiteit. Ik creëerde een intense smoky eye met alle kleuren uit het palet met uitzondering van het mosgroen. Ik hou van zowel groene als paarse oogschaduw, maar de combinatie ervan is bijzonder. Het wordt een uitdaging om deze op een mooie manier te combineren. 


Dior Cosmopolite collection oogschaduw
Dior Cosmopolite collection

Nieuw is de Dior Addict Fluid Shadow: een verderlichte fluid die aangebracht op het oog lijkt op een hybride oog vernis. Rijk aan pigment en een weergaloze metallic glans. De kleur 275 Cosmic is een prachtige diep paarse kleur. Vanaf het eerste moment dat ik dit nieuwe product zag, wist ik dat het iets bijzonders zou zijn. De fluid kan gebruikt worden als oogschaduw en als eyeliner. Persoonlijk vind ik het penseeltje te dik om hiermee netjes een eyeliner aan te brengen. Tenzij je houdt van een mega dikke eyeliner (kan je dit nog een eyeliner noemen? - lees streep). Het aanbrengen van het product als oogschaduw gaat vlot, maar daarna wordt het een tikkeltje lastiger. Ofwel kan je de kleur blenden met je vingertoppen (dat doe ik) ofwel met een penseel. Doordat de textuur licht is en snel hecht aan het ooglid, is snel werken de boodschap. Heel mooi en netjes krijg je het geheel niet. Ofwel verlies je kleur intensiteit ofwel blijven de randen grafisch (lees: niet geblend). Helaas is dit product voor mij geen voltreffer. Beautyloves daarentegen was wel gecharmeerd door  de Dior Addict Fluid Shadow in een lichte kleur. Zou een zachte tint makkelijker werken? 

Dior Cosmopolite fall collection swatches
 Dior oogschaduwpalet - Dior Addict Fluid Shadow - Dior Sourcils Poudre & Diorblush Cheek Stick

Het Sourcils Poudre potlood in de kleur Dark Brown is een mix tussen wax en kleur. Het potlood en het borsteltje staan garant voor netjes gemoduleerde wenkbrauwen die er voller uitzien. Niet teveel poespas, maar een simpel potlood dat fijn werkt. 

Dior Cosmopolite collection wenkbrauwpotlood

De Diorblush Cheek Stick is een fluweelzachte crèmeblush in stick vorm. Makkelijk om mee te nemen on the go, maar evengoed fijn om thuis te gebruiken. Cosmopolite Coral is een zachte abrikooskleurige blush die je zowel subtiel als opvallend kunt aanbrengen. Het liefste uitgewerkt met mijn vingertoppen voor een natuurlijke blos. 

Dior Cosmopolite collection

Dior Cosmopolite fall collection look

Dior Cosmopolite fall collection look

De kwaliteit van de lippenproducten van Dior zijn keer op keer goed. Zowel de lipstick Rouge Dior als de lipgloss DiorAddict Fluid Stick zijn toppertjes. De Rouge Dior in de kleur 956 Unique is een diep wijnrode lipstick. Niet meteen een kleur waar ik dagelijks naartoe grijp. Echter begrijp mij niet verkeerd, de kleur is prachtig! Ongetwijfeld zullen er massa's vrouwen gelijkaardige tinten dagelijks dragen. De lipstick bevat veel kleurpigment en heeft een lange houdbaarheid. 

Dior Cosmopolite fall collection swatches
 DiorAddict Fluid Stick & Rouge Dior

Dior Cosmopolite Rouge Dior Unique

Voor overdag prefereer ik de DiorAddict Fluid Stick in de kleur 499 Avant-Garde. Een neutrale tint met een sensationeel spiegeleffect op de lippen.

Dior Cosmopolite fall collection

De nagellak Dior Vernis in de kleur 785 Cosmopolite is één van mijn favorieten uit de collectie. De kleur is een melange tussen oudroze en bessenrood. Niet meteen een uitbundige tint, noch erg uniek. Toch weet ik deze nagellak te appreciëren. Het borsteltje werkt fijn en lakt gemakkelijk. 

Dior Vernis Cosmopolite

Dior Vernis Cosmopolite



Dior Vernis Cosmopolite

 
Welk product trekt jouw aandacht?

Dior make up is te koop bij de parfumerie.
5 Couleurs palet - 62 euro
Addict Fluid Shadow - 36 euro
Sourcils Poudre  - 27 euro
Diorblush Cheek Stick - 36 euro
Dior Vernis - 27 euro
DiorAddict Fluid Stick - 38 euro
Rouge Dior - 38 euro


Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

12 opmerkingen:

  1. Oh yes, eindelijk een Cheek Stick die niet roze is, mooi! Deze ga ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die lipstick staat anders wel heel mooi bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De DiorAddict Fluid Stick lijkt me wel echt fijn! De lipstick staat je bovendien heel goed! Leuke herfstkleur :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oo wauw al dat moois, word er zo hebberig van :)
    Mooie look ❤️
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie collectie, ze ligt hier ook te wachten om foto's van te maken, kan niet wachten ermee aan de slag te gaan.
    Mooie look heb je gemaakt, donkere lippen staat je supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zeer mooie producten! Vooral die nagellak!

    Liefs Astrid (Timeless Elegance)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wauw, super mooie producten! Je hebt er ook ene echt mooie look mee gemaakt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb het andere Cosmopolite oogschaduw palette en ben er super tevreden van.

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waauw wat een prachtige producten! Vind ze erg mooi, passen mooi samen! X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow wat een prachtige collectie, heel veel moois! :)

    BeantwoordenVerwijderen