3 jun 2015

DRIE MAKE UP PRODUCTEN VOOR MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK

Ik houd ervan om producten voor meerdere doeleinde te gebruiken. Wist je dat er veel producten bestaan die je voor zoveel meer kan gebruiken, dan waar je ze misschien vandaag voor gebruikt? Daarom een hulde aan make up producten voor multifunctioneel gebruik! Let's multitask! 

Natuurlijk brengt multifunctionaliteit meerdere voordelen met zich mee. Je hebt minder producten nodig, je bespaart geld, het neemt minder plaats in beslag in je make up tasje/badkamer en het is gewoon ontzettend makkelijk. 


lipstick als crème blush gebruiken
Sinds ik ontdekte dat lipstick perfect dienst kan doen als crème blush maak ik hier regelmatig gretig gebruik van. Geen passende blush voor bij je lipstick of je blush thuis vergeten? No panic! Je stipt enkele stipjes lipstick aan op de appeltjes van je wangen en vervolgens werk je de lipstick uit met je vingertoppen. Dit werkt voor mij het beste, maar evengoed kan je een blush kwast gebruiken om de lipstick te laten versmelten met de huid. 

bronzer/highlighter/blush als oogschaduw gebruiken
Wanneer ik 's morgens gehaast ben, wil ik niet onnodig tijd verliezen aan een hele make up look uitdokteren. Daarom grijp ik regelmatig naar mijn bronzer of highlighter om deze te gebruiken als oogschaduw. En waarom ook niet? Het is en blijft tenslotte een kleur poeder.

mascara als eyeliner gebruiken
Deze trick ontdekte ik zelf pas en wow, dit werkt echt! Je kan mascara gebruiken als vloeibare eyeliner. De voorwaarde is wel dat je mascara nog redelijk nieuw is en lekker smeuïg. In de tutorial hieronder wordt alles keurig uitgelegd.

 

Concreet betekent dit dat ik met de bovengenoemde drie make up producten een complete make up look (met uitzondering van foundation/concealer) kan maken. Is dat niet geweldig? Hoera voor multifunctionele make up!

Ben jij ook in to multifunctionele producten? En wat is jouw favoriete product voor multifunctioneel gebruik?

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

11 opmerkingen:

  1. Ik had dit al eerder eens in een filmpje ofzo gezien, en eigenlijk zou ik dit ook echt eens moeten toepassen op vakantie ofzo :D Je moet dan eigenlijk echt niet veel meenemen dus kan wel handig zijn! ^^

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, met een beperkt aantal producten kan je toch een mooie make up look maken.

      Verwijderen
  2. Ik gebruik vaak producten op een andere manier dan waarvoor ze gemaakt zijn LOL , Bronzers en highlighters zijn fantastische oogschaduwen , net als blush :) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik regelmatig een bronzer als transitiekleur. Gaat prima!

      Verwijderen
  3. Als mua gebruikte ik heel vaak lipstick als cream blush, gaat super :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bronzer en highlighter als oogschaduw gebruiken doe ik af en toe wel eens, de andere trucjes pas ik niet toe :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handige tips!!
    Ik wist niet dat je mascara kan gebruiken als Eyeliner :), dit ga ik onthouden!
    Leuk artikel! X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk artikel! Ik ben zelf ook voorstander van multifunctioneel gebruik van producten. less is more! Je hebt heus geen giga make up stash nodig zoals die Amerikaanse beauty bloggers om een leuke look te creëren!

    BeantwoordenVerwijderen