20 apr. 2015

OPENING JO MALONE BOUTIQUE IN DOUGLAS MAASTRICHT

Vorige week maandag werd ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de Jo Malone boutique in Douglas Maastricht (Nederland). Het gebeurde allemaal heel plechtig met het doorknippen van een zwart lint. Daarmee heeft Nederland drie Jo Malone verkooppunten en in België vind je Jo Malone exclusief terug op het Stefaniaplein bij Senteurs d'Ailleurs (Brussel). 


Maastricht is een prachtige stad om te vertoeven. Gezellige steegjes, leuke winkels, rijk aan cultuur, stijlvol en met de nodige Bourgondische eet- en drinkgelegenheden. Ik snap wel waarom Jo Malone de (vernieuwde) Douglas in Maastricht eruit gepikt heeft. De stad past perfect bij het Britse merk Jo Malone.


Ik weet de ingetogen stijl van het merk te appreciëren. De verpakkingen zijn luxueus en stijlvol, maar op een minimalistische manier. De kleuren zwart en wit komen telkens terug en maakt het ook allemaal zo herkenbaar. 

Jo Malone staat vooral gekend om hun colognes. Ze noemen het geen parfums, maar een cologne.  Ik denk dat bij ons een cologne nogal oubollig overkomt, maar de geuren daarentegen zijn vernieuwend en wekken de belangstelling op. De filosofie is om zelf jouw unieke geursamenstelling te creëren en te ontdekken. Layering is daarbij belangrijk. Je start met een bodywash, vervolgens kan je in dezelfde geur je lichaam verwennen en hydrateren met een bodycrème. Eindigen doe je met het verstuiven van de cologne. Alleen of twee/drie/... geuren gemixt. Het assortiment aan geuren is divers. Er is een aanbod voor iedereen: fris, zoet, maar evengoed Oosters zwoel. Tussen al het snuffelen door heb ik twee geuren gevonden die mij intrigeerde: Wood Sage & Sea Salt en Peony & Blush Suede. Naast de colognes is er ook een mooi gamma bodyproducten zoals douchegels, doucheolie en bodycrème. Niet alleen de colognes zijn toppertjes. Jo Malone staat eveneens gekend voor hun geurkaarsen die tot 50 uur branden. Naast het vaste assortiment zijn er ook regelmatig limited edition geuren. Deze komen en gaan, maar de kans is groot eens ze uit het assortiment zijn dat ze niet meer terugkeren.Tot slot nog een leuk weetje! Bij het merk Jo Malone wordt er veel waarde en aandacht geschonken aan het inpakken van je aankoop. Ieder product wordt zorgvuldig ingepakt in zijdepapier dat geparfumeerd wordt met hun bestseller Lime, Basil & Mandarine geur. Leuk, niet waar? De prijzen van de producten zijn niet goedkoop, maar dat kan je ook niet verwachten van een niche merk zoals Jo Malone. Ik ben alvast begonnen met de opmaak van een wishlist! Ga zeker een keer langs bij de boutique in Maastricht om kennis te maken met de wereld van Jo Malone. Je kan er gratis een mini spa behandeling ondergaan waarbij je kan genieten en experimenteren.
Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

6 opmerkingen: