6 aug 2014

REAL TECHNIQUES | REVIEW YOUR EYES ENHANCED STARTER SET

Vorige week kon je mijn review al lezen over de Real Techniques Core Collection. Te samen met die kit kocht ik de Your Eyes Enhanced Starter Set. Een ideale kit om mee te starten als je opzoek bent naar enkele goede basis penselen om een complete ooglook mee te maken. De set bestaat uit vijf penselen die je kan gebruiken voor je ogen. De kwasten zijn gemaakt van synthetische haren en voelen lekker zacht aan.


In de kit zitten de volgende penselen: brow brush, fine liner brush, accent brush, delux crease brush en base shadow brush. Stuk voor stuk kwasten die ik zeer regelmatig gebruik. Net als alle andere setjes wordt ook deze set geleverd met een kwastenhouder waarin je je penselen makkelijk kan opbergen.

De delux crease brush is een vrij grote ronde blending brush die iets of wat weg heeft van een mini kabuki. Ik gebruik deze meestal om oogschaduw mooi in elkaar te laten overlopen en voor een smokey look. Voor het precisie werk gebruik je beter een gedetailleerdere kwast. Want met de delux crease brush vervaag je nogal snel meerdere kleuren tot één geheel. Ik heb ook al eens gehoord dat sommigen deze gebruiken om concealer uit te werken. 

  
De base shadow brush is een ovale, fluffy oogschaduwkwast waarmee je oogschaduw kunt aanbrengen op je ooglid. Met behulp van dit penseel kan je oogschaduw opbouwen voor een intensere look, maar tegelijk ook al lichtjes vervagen.
  

De accent brush is klein en daardoor geschikt om oogschaduw aan te brengen onder het oog. Of om een oogpotlood uit te werken voor een smokey effect. Ik vind dit een bijzonder handig kwastje doordat het zo klein is kan je er precies en gedetailleerd mee werken.


De fine liner brush werkt prima. Zelf gebruik ik deze meestal in combinatie met een gelliner, maar even goed kan je hiermee vloeibare eyeliner aanbrengen. Dit penseeltje is net dun genoeg om mooie fijne lijntjes mee te trekken. 


De kwast uit de kit die ik het minst gebruik is de brow brush. Niet zo zeer omdat deze niet goed werkt, integendeel, is een prima kwast. Maar ik gebruik minder vaak poeder om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen. Ik ben op dat gebied "lui" en gebruik gewoon een wenkbrauwpotlood hiervoor. Vandaar dat deze minder vaak uit de kast komt.


Algemeen vind ik deze set de moeite waard om te bestellen. De penselen zijn van goede kwaliteit, voelen zacht aan en nemen voldoende product op. Als je start is dit een mooie starterskit, maar ook zeker als je al een aantal kwasten in huis hebt, zijn deze een mooie aanvulling. 


In mijn vorige review over Real Techniques zei ik dat het merk in België niet te koop is, maar blijkbaar was ik mis. Want Lookiss by DI verkoopt het merk! En ook online zijn er een aantal betrouwbare webshops zoals HQhair.com, TheMakeUpSpot.nl en Boozyshop.nl .


Beauty Treasures

6 opmerkingen:

  1. Ik heb drie van deze brushes apart gekocht en ben er ook heel tevreden van !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je weet dat ik super blij ben met deze kwasten en ze ook aan mijn studenten aanraad. Ik gebruik ze zelf ook en ben al benieuwd naar de holiday collectie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Real Techniques heeft erg fijne penselen! Goede review!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg mooie set! Nu nog wachten tot 't merk hier verkrijgbaar wordt...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dit setje heb ik ook en ondanks dat ik er 2-3 niet gebruik vind ik de andere kwasten geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen