9 aug 2014

MIJN ERVARINGEN MET 5D KIT PHARMA

Zoals beloofd wil ik graag vandaag mijn ervaringen met 5D kit Pharma delen met jullie. Eerder deze week vertelde ik over mijn beweegredenen om deze kit uit te proberen. 5D Kit Pharma is een proteïnendieet waarbij je vijf dagen iedere dag eet en drinkt wat er voorzien wordt in de box met uitzondering van je avondmaal. Dat overigens ook zo gezond mogelijk moet zijn. Meer info over de box zelf vind je in dit artikel. Door het uitproberen van deze kit heb ik zowel sterke als zwakke punten over de box ontdekt.


De sterke punten van 5D Kit Pharma

Ik heb zelden honger gehad
Dat was iets waar ik bang voor was: honger. Honger hoort niet thuis in een dieet. Want als je honger hebt, is de kans groot dat je vervalt in oude gewoonten. Je eet en drinkt de hele dag door op verschillende tijdstippen.

De smaak
Hetgeen in de box zit is qua smaak oké behalve de pasta bolo die is vreselijk! Het ziet er niet uit, maar het smaakt ook absoluut niet lekker. De snacks en het ontbijt waren oké, net zoals de drankjes.

Perfect als doorstart
Ik vond heel snel opnieuw de zin/de moed/de kracht om er opnieuw op te letten. De box geeft je structuur en regelmatig wat ik handig vond.

Het resultaat
Na 5 daagjes diëten ben ik 1,8 kg afgevallen, wat ik op zich wel een mooi resultaat vind. Vrijdag avond heb ik een beetje gezondigd, want anders was ik ongetwijfeld meer afgevallen. Maar ik vind het moet een haalbare kaart blijven dat je tenslotte je hele leven lang moet kunnen volhouden.



De zwakke punten van 5D Kit Pharma

Gemis aan vers voedsel & variatie
Niet alleen is er weinig variatie, je eet namelijk iedere dag hetzelfde tussendoortje, dezelfde 1,5 liter peach tea, ... . Nu op zich met dat feit kon ik mezelf nog vereenzelvigen, maar de lunch gerechten staken mij het meeste tegen. Overigens vond ik deze qua smaak ook het minste en ook het minste voedzaam. Ik hunkerde ook regelmatig naar "echt" eten. Ik at eigenlijk liever 's middags een kom zelfgemaakte soep en als tussendoortje een stuk vers fruit. Vooral het verse miste ik.

Moeilijk te combineren met werk/familie/sociaal leven
De box legt je vaste eettijden op, je moet vaak drinken en regelmatig eten. Door het feit dat ik weinig honger had, vergat ik wel eens dat het 10 uur was en dat ik iets moest eten. Je bent druk bezig met je werk en ik kan mij inbeelden als je regelmatig meetings hebt dat je niet zo maar je poedertjes en snacks kunt boven halen. Je moet gedurende één week ook even je sociaal leven on hold zetten. Want 's avonds een terrasje doen wordt lastig tenzij je de hele avond jezelf wilt trakteren op spa bruis en spa reine.

Niet geschikt voor langdurig gebruik
Een proteïnendieet is niet geschikt om continu te doen (tenzij dit onder begeleiding is van een arts/dietiste). Maximale duurtijd is één week omdat je je organen ook niet wil overbelasten. 



Mijn conclusie

Voor mij persoonlijk was het een goed begin om mezelf opnieuw te ontdekken en de moed/de zin/de kracht te vinden om er opnieuw tegenaan te gaan. Al ben ik wel heel blij dat ik deze ochtend een kommetje blauwe bessen met magere yoghurt kon eten.

De prijs van de box is niet het minste, je betaalt maar liefst 85 euro wat ik op zich vrij veel vind. 


Te koop bij de apotheek. Prijs per box 85 euro.


Durf jij zo'n box aan?
 
Beauty Treasures

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat jij wel bent afgevallen! De lunch vond ik ook het minst lekker, en er mocht inderdaad wat meer variatie in de smaakjes zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie conclusie! Het lijkt me inderdaad wel eentonig na een tijdje. Wel goed dat je kilo's kwijt bent natuurlijk en dat het programma je een duwtje in de goeie richting heeft gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, het zou toch niks voor mij zijn. Ik denk dat er leukere manieren zijn om 2kg af te vallen in een week. Veel water, vers fruit en volkorenproducten vind ik veel lekkerder en dat hou je langer vol dan van die shakes en poedertjes.

    BeantwoordenVerwijderen