31 aug 2014

GROENE COSMETICA | ODYLIQUE & C/O GERD (EERSTE INDRUK)

Steeds meer mensen gaan bewust om met cosmetica. Mede doordat er meer gecommuniceerd wordt over het feit dat bepaalde ingrediënten die verwerkt worden in producten mogelijk kankerverwekkend zijn. Ik maakte onlangs kennis met voor mij twee nieuwe biologische merken: Odylique en c/o Gerd.
 
 
Odylique (voorheen Essential Care) is ontstaan vanuit een familiebedrijf. Tegenwoordig hebben ze reeds meer dan 30 jaar ervaring in de biocosmetica. De formules zijn gecreëerd op basis van planten extracten, natuurlijke oliën en ingrediënten met het oog op de gevoelige huid.

De Coconut Candy Scrub en Toning Fruit Butter zag je al voorbij komen in mijn opgemaakt filmpje.  De scrub bevat zachte exfoliërende kristallen van rietsuiker en maanzaad vermengd met kokosolie en cacaoboter. De kleine scrubdeeltjes leken net kiwi pitjes. Terwijl de textuur eerder weg had van gelei. Eerste indruk: goed, fijne kennismaking. De Toning Fruit Butter daarentegen vond ik geen fijn product. Ik zou hier geen fullsize verpakking van aankopen. De geur is lekker fris, maar de textuur is naar mijn mening veel te vet. Mijn huid had moeite met dit product op de nemen, na een nachtje intrekken voelde mijn huid wel super zacht aan. Misschien dat deze body butter wel een aanrader is, als je een vochtarme droge huid hebt.



De Balancing Citrus Super Tonic heb ik een weekje kunnen gebruiken. Eerste indruk: oké, maar ik zou persoonlijk deze tonic niet gebruiken om restjes te verwijderen, maar eerder daarna. Als extra stap tussen het reinigen en het hydrateren in. De combinatie tussen rozenwater en etherische oliën (bergamot, ylang ylang en lemon) verfrissen de huid.


c/o Gerd is een Zweeds merk uit Lapland met oog voor een luxueus gamma verzorgingsproducten. Centraal in hun gamma staan de arctic berries. Doordat ze groeien rond de poolcirckel met veel zonlicht bevatten deze een maximum aan mineralen en vitamines. 

Ik weet niet wat er aan de hand is met mijn huid. Sinds een tweetal weken heb ik op mijn kin redelijk wat last van onzuiverheden en soms zelfs puistjes. Dit heb ik zeker al vier jaar niet meer gehad! De oorzaak ervan is mij een raadsel? Stress? De drukte van de laatste maanden die de kop opsteken? Een oliereiniger? Buh! De Lingonberry Clear Skin olie kwam als een redder in nood! Het is een gezichtsolie voor de jonge onevenwichtige of acné-gevoelige huid De rode bosbes die erin verwerkt zit heeft een ontstekingsremmende werking. Ik weet dat je pas een echt oordeel over een product kunt hebben na 28 dagen het gebruikt te hebben. Maar na één weekje lijkt mijn huid rond mijn kin terug wat rustiger te worden. Het is nog niet gedaan, maar het betert. Deze olie gebruik ik dan maar al te graag helemaal op!


Tot slot nog een ecologische body oil Vanilla Kiss. De olie trekt goed in de huid op voorwaarde dat je niet teveel gebruik, maar dat is ook niet nodig. De geur ervan is apart. In eerste instantie ruik je vanille, maar de mandarijn olie die erin verwerkt zit heeft de bovenhand vind ik.

Mocht ik fullsize producten kopen dan zou ik zeker de Lingonberry Clear Skin olie aanschaffen en mogelijk ook de coconut candy scrub. Al vind ik de prijs ervan wel hoog. Dit artikel is gebaseerd op eerste ervaringen met de producten, dit is zeker geen volwaardig eindoordeel ervan. Bepaalde producten heb ik slechts één keertje geprobeerd, terwijl anderen meermaals.

Te koop via de webshop Bioreine.
Odylique coconut candy scrub - 150 gram/30.50 euro
Odylique toning fruit butter - 150 gram/25.50 euro
Odylique balancing citrus super tonic -  50 ml/19 euro
c/o Gerd vanilla kiss body oil - 100 ml/33.50 euro
c/o Gerd lingonberry clear skin - 30 ml/35.50 euro


Beauty Treasures

4 opmerkingen:

  1. Dat lijken me wel fijne producten. Ik gebruik ook vaak bioproducten omdat ik allergisch ben aan parabenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan moet je zeker eens een kijkje nemen in het assortiment van Odylique & c/o Gerd. Vooral c/o Gerd sprak mij erg aan!

      Verwijderen
  2. Klinkt alvast erg goed in eerste instantie! Benieuwd naar de lange termijneffecten!

    BeantwoordenVerwijderen