28 mei 2014

FOOD | PASTA MET GROENE ASPERGES

We zitten volop in het asperge seizoen en daar maak ik maar al te graag gebruik van in de keuken. Vooral groene asperges vind ik lekker gecombineerd met een gewokte pasta, maar zeker ook met een klassieke pasta met roomsaus. 


Benodigdheden
- pasta (ik gebruik spaghetti)
- room
- groene asperge kopjes
- spekblokjes
- peper
- zout
- groenten bouillon blokje
- basilicum
- oregano
- look
- ajuin
- bindmiddel

Bereidingswijze
- Kook de pasta gaar in gezouten water. Zelf maak ik regelmatig gebruik van spaghettikruiden die ik in het kookwater strooi om de pasta te voorzien van extra smaak.
- Kook de asperge kopjes gaar (5 à 8 minuten). Het voordeel van groene asperge kopjes is, dat je deze niet moet schillen zoals een witte asperge.
- Bak de spekblokjes krokant.
- Stoof een ajuin en een teentje look.
- Voeg vervolgens bij de ajuin en de look de room toe en breng deze aan de kook
- Breng de saus op smaak met peper, zout, basilicum, oregano en een groenten bouillon blokje.
- Als de saus kookt en de gewenste smaak heeft kan je de saus binden.
- Meng nog even het spek en de asperges met de saus.
- Serveer de pasta samen met de saus, asperges en het spek.

Smakelijk!


Beauty Treasures

3 opmerkingen:

  1. *grommel*

    Da's mijn maag. Wat een mooi bordje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verdorie nog meer honger nu met dit te zien , haha en moet nog even wachten vooraleer ik een hapje kan eten ...

    BeantwoordenVerwijderen