22 apr 2014

LE CHAT | SUGAR ME UP "COTTON CANDY" & "LOLLIPOP"

Weet je nog de LeChat lente collectie die ik een paar weken geleden toonde vol met mierzoete snoepjeskleuren?  Mocht je het vergeten zijn, check dit artikel voor meer info. De Sugar Me Up bestaat uit zes kleuren waarvan ik één Gel Polish en één gewone nagellak testte. 

Cotton Candy is de perfecte barbieroze nagellak. Op en top vrouwelijk zonder dat het teveel wordt. Van deze kleur heb ik zowel de Gel Polish als de gewone (klassieke) nagellak. Beiden zijn identiek van kleur waardoor je je vingernagels perfect kunt matchen met je teennagels. 


Aangezien ik op mijn vorig artikel enthousiaste reacties kreeg over Gel Polish leek het mij de ideale manier om ook hier wat aandacht aan te besteden. Gel Polish is een soort lak die onder een speciaal lampje uitgehard wordt, waardoor de kleur veel langer op je nagels blijft zitten. Gemiddeld tussen de twee à drie weken heb je hier plezier van. In diverse schoonheids- en nagelsalons kan je dit tegenwoordig laten plaatsen. Cotton Candy is qua textuur heel fijn, niet te dik, niet te dun waardoor het aanbrengen van de Gel Polish gemakkelijk gaat. Mooi opaak zonder strepen na twee laagjes en wederom met een prachtige hoogglans. Iets wat je met gewone nagellak niet kan bereiken. Ik had drie lieve vrijwilligers die zich maar al te graag in de watten lieten leggen in ruil voor enkele foto's. Bij mijn schoonzusje is de Gel Polish drie weken perfect blijven zitten.
Enkel de kleur was lichtelijk vervaagd naar een iets subtielere barbieroze kleur. De overige twee, mijn mama en mijn bestie Dorien, lieten hun nageltjes dit weekend onder handen nemen.


De gewone nagellak testte ik zelf uit en ik koos voor de opvallende kleur Lollipop. Misschien een aanrader voor onze Noorderburen eind deze maand? Net als Cotton Candy is deze kleur een crème lakje (zoals overigens de hele lijn). Het eerste laagje deed mij denken aan een jelly effect, maar zodra het tweede laagje er overheen komt, is de kleur volledig gedekt. Een lekker zomers kleurtje! Zonder topcoat droogt deze nagellak semi mat op. Vergeet zeker je basecoat niet, want deze kleur stained de nagels. De gewone LeChat lakjes zijn vrij van tolueen, DBP en formaldehyde. Hetgeen mij steeds opvalt is dat de kwaliteit van de lakjes zo fijn is. Professionele kwaliteit, vergelijkbaar met OPI en Essie, maar veel zachter in de portemonnee. 


Te koop via de webshop van BlueSage.
Gel Polish Cotton Candy - 25.96 euro / Nagellak Lollipop - 5.26  euro

4 opmerkingen:

  1. Superleuke vrolijke kleurtjes met een hele mooie finish, I like!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. cotton candy is helemaal mijn ding :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat leuk dat je Gel Polish bespreekt op jouw blog, ik ben er zelf verzot op. Hopelijk ga je er in de toekomst wat vaker over bloggen. Dat vind ikzelf een heel leuk onderwerp.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik laat regelmatig Gel Polish van LeChat bij het nagelsalon zetten. Leuk om op deze manier al een preview te krijgen van de kleurtjes. Ik ga de volgende keer Cotton Candy ook eens nemen

    BeantwoordenVerwijderen