20 mrt 2014

NESPRESSO | COLOMBIAN TERROIRS

Aandacht aandacht! Aan alle Nespresso liefhebbers, zet je schrap! Want vanaf vandaag zijn er twee nieuwe limited edition smaken te verkrijgen. De Nespresso koffie-experten trokken naar de rijke en diverse koffieregio's van Colombia om twee Grands Crus te ontwikkelen voor de lentecollectie Colombian Terroirs


De Arabica bonen die gebruikt worden voor deze Grands Crus hebben een totaal verschillend aromatisch karakter en smaakprofiel. Het mag dan wel gaan over dezelfde koffieboon afkomstig van hetzelfde land. Maar de boon wordt op een verschillende plaats geoogst waardoor een andere smaakbeleving gecreëerd wordt.


Cauca is een groene en vruchtbare regio ten zuidwesten van Colombia. De koffiestruiken groeien er in kleine koffieplantages op bergflanken vlakbij de evenaar. Qua smaak zou je Cauca kunnen omschrijven als een koffie met een fruitig, wijnachtig aroma, maar toch met een licht pittige toets. 


Zelf ben ik geen liefhebber van kleine koffies (espresso 40 ml), maar deze capsule leent zich ook uitstekend voor cappuccino bereidingen. En daar ben ik wel een grote fan van! De koffie is eerder gemiddeld qua intensiteit (6). Voor de milde koffiedrinker (zoals mij) kan deze al een kleine uitdaging zijn. Ben je een Ristretto gewoon, dan draai je jouw hand hier niet voor om. Maar het is niet zomaar een koffie. Cauca heeft ook de nodige ballen vanwege de pittige nasmaak. 

Cappuccino - glas Philips

Santander daarentegen is een droge regio in het noordoosten van het land. Met de typerende steile bergen aan het uiteinde van het Andes gebied. De Grand Cru Santander heeft een geroosterde smaak met karamel toetsen. 

In principe wordt er aangeraden om Santander, net als Cauca, te drinken als espresso of in een Latte Macchiato bereiding. Zelfs als je deze drinkt als koffie verkeerd proef je de geroosterde smaak. Mij doet het denken aan een houtachtige afdronk. Het is een heel intense en specifieke smaak. Zelf ben ik hier niet zo verzot op, maar mijn vriend daarentegen is grote fan. Het is maar een kwestie van voorkeur. De intensiteit is 7.
 
Latte Macchiato - glas Xenos

Mocht je zelf deze Grand Crus Colombian Terroirs eens willen proberen, wacht dan niet met bestellen. Want ze zijn slechts beperkt verkrijgbaar.

Te koop bij de Nespresso Boutiques vanaf 20 maart 2014. Prijs per sleeve 4.20 euro. Limited edition.

1 opmerking:

  1. Geef mij maar gewoon die paaseitjes, koffie zegt me niet veel :-) Mijn vriend daarentegen zou dit wel lekker vinden.

    BeantwoordenVerwijderen