11 feb 2014

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL | REVIEW BONACURE COLOR FREEZE SHAMPOO & CONDITIONER

Als je mijn blog al een tijdje volgt, dan weet je dat ik bijna uitsluitend shampoo en conditioner koop voor gekleurd haar. Mijn haarkleur heeft er nu eenmaal nood aan. Ditmaal zijn er twee producten van Schwarzkopf Professional in mijn douche belandt. De Color Freeze lijn van Bonacure is een lijn geschikt voor gekleurd haar en haar met highlights. 


De verpakking is lang en smal waarbij je de flacon opent door van boven op te drukken. De opening zelf is niet al te groot, waardoor je precies kan doseren. Verpakkingen gelijkaardig aan deze zet ik ondersteboven in mijn douche, hierdoor loopt de shampoo en conditioner naar beneden en werkt het net een tikkeltje makkelijker. 

De shampoo is een sulfaatvrije shampoo, ik heb het hier al eerder eens over gehad. Ik ervaar deze shampoo als een milde reiniger. De shampoo schuimt bij mijn eerste wasbeurt lichtjes. Als ik mijn haar nog eens extra bevochtig, gaat het wel vlotter. Bij mijn tweede wasbeurt is er voldoende schuim. De geur zou ik het best omschrijven als iets zoetere fruitige geur. 


Na mijn haar twee keer gewassen te hebben, ga ik over tot conditioner-time. De textuur van de conditioner is aan de dunne kant. Hierdoor kan je de conditioner makkelijk verdelen door je haarlengte en de condtioner schuimt lichtjes zodra je het product in je haren kneed. Ik laat het vervolgens enkele minuutjes intrekken vooraleer ik het uitspoel. Het uitspoelen gaat heel eenvoudig. De conditioner maakt mijn haren zacht en makkelijk doorkambaar. In tegenstelling tot de shampoo is de conditioner eerder neutraal van geur. 


De combinatie is fijn. Je merkt dat dit degelijke professionele producten zijn. Mijn haar wordt niet snel vet door het gebruik. Maar na het wassen, laat ik (meestal) mijn haren drogen aan de lucht. Hierbij merk ik wel dat mijn haar vrij plat langs mijn hoofd valt zodra mijn haar droog is. Er is weinig body terug te vinden in mijn haar. Uiteraard kan je dit probleem oplossen door een volume haarmousse aan te brengen bij de haarwortels. Op gebied van kleurbehoud moet ik toegeven dat deze producten zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.

Te koop bij de Schwarzkopf Professional kapper.
Schwarzkopf Professional Bonacure sulfaatvrije shampoo 250 ml - 13.35 euro
Schwarzkopf Professional Bonacure conditioner 200 ml - 15.15 euro

Ken jij de Schwarzkopf Professional Bonacure lijn?

3 opmerkingen:

  1. Jammer dat het je haar wat lijkt te verzwaren, maar verder klinkt het wel goed. Ik heb de moisture lijn van Schwarzkopf Bonacure eens gehad, en die vond ik erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze een tijd gebruikt en ik was er best tevreden over!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga nu beginnen met het gebruik van de lijn voor beschadigd haar.. Benieuwd naar die!

    BeantwoordenVerwijderen