1 feb 2014

REINIGINGSPRODUCTEN GETEST VAN PHILOSOPHY, DIADERMINE EN CAUDALIE

Een tijdje terug toonde ik welke producten ik volop aan het testen was op gebied van huidverzorging. Nu ben ik meer dan een maand verder, tijd om mijn ervaringen met mijn nieuwe reinigingsproducten te delen met jou.


Diadermine oogreinigingslotion

Normaal gezien gebruik ik een bifase -  of oliereiniger om mijn oogmake up 's avonds te verwijderen. Desondanks dat ik zulke producten geweldig vind werken, had ik wel regelmatig last van een vervelend zicht nadien. Net alsof er een waas in mijn ogen terecht gekomen was. Het leek mij niet de bedoeling te zijn, daarom besloot ik opnieuw een gewone lotion te kopen om mijn ogen mee te demaquilleren.

Na meer dan een maand gebruiken, heb ik nog een klein restje in mijn flesje zitten, waar ik hoop en al nog een paar dagen mee vooruit kan. In tegenstelling tot bifase- of oliereinigers gebruik ik meer van het product dan voorheen. 's Avonds vind ik het wel heel prettig om deze oogreinigingslotion te gebruiken. Het geeft een verfrissend gevoel aan mijn oogleden, het is niet vet en je hoeft zelfs niet met een ander product de oogcontour na te reinigen. 

Qua werking bevindt dit product zich in de oké klasse. Het werkt prima voor een basis make up. Voor waterproof en zware oogmake ups moet je toch een inspanning leveren en mogelijk wat boenen.


Caudalie zachte reinigingsmelk

Ik heb het al eerder laten vallen, maar Caudalie is één van mijn favoriete merken. De reinigingsproducten van Caudalie zijn hypoallergeen en bestaat uit meer dan 94 % uit natuurlijke ingrediënten om de huid te ontschminken in alle zachtheid. Je merkt meteen vanaf het eerste gebruik dat dit een heel mild product is. Het is een melk waarmee je zowel je make up van het gelaat als je oogmake up mee kan verwijderen. De laatste optie heb ik zelf niet gebruikt, maar zou eventueel wel kunnen. Zelfs als je een gevoelige huid hebt, kan je deze reinigingsmelk gebruiken. Het is een crème die verrijkt is met voedende en kalmerende extracten zoals amandelolie, druivenpitolie, galamboter en extracten van korenbloem en haver. Het comfort nadien is groot. Als ik veel make up draag, kies ik er wel voor om tweemaal te reinigen, anders krijg ik de indruk dat de reinigingsmelk en mijn make up wat op mijn huid blijft liggen. De geur is eerder zacht, maar wel natuurlijk. Het is een hygiënische pompflacon, handig in gebruik en een fijne reiniger. 

De ontschminkingsproducten van Caudalie bevatten geen parabenen, phenoxyethanol, siliconen, minerale oliën, ftalaten, natriumlaurylethersulfaat of ingrediënten van dierlijke oorsprong. 



Philosophy Total Matteness oil-free mattifying pore refiner 

Wat een lange benaming voor een toner. Het is een lotion uit de Total Matteness lijn waarbij dit gamma van Philosophy zich vooral richt op de gemengde tot vette huid. Don’t get mad, get matte! Philosophy’s Total Matteness helpt je de controle over je huid weer over te nemen waardoor de huid een matte look zal krijgen en je poriën onzichtbaar worden. De toner is er slechts een onderdeel van het gamma. Daarnaast is er ook een serum en reiniger verkrijgbaar.

De toner gebruik ik dagelijks, zowel 's morgens als 's avonds. Het voelt verfrissend aan en ik vind dat het goed de laatste restjes verwijderd. Het product heeft een frisse zachte geur, die ik niet meteen kan thuis brengen. Het is een bijzondere geur. De verpakking heeft een matte look, waardoor de indruk opgewekt wordt dat de lotion zelf ook troebel is. De opening van de flacon is dun, waardoor je wel heel precies kan doseren. Helaas merkte ik niet meteen veel van het porieverfijnend aspect waar ik toch wel op gehoopt had. Mogelijk zorgt de combinatie van de Total Matteness producten onderling wel voor een zichtbaar resultaat. Na gebruik is mijn huid opgefrist zonder dat het droog aanvoelt.



Diadermine oogreinigingslotion -  +/- 3 euro. Te koop bij de drogisterij en supermarkt.
Caudalie zachte reinigingsmelk - 14.50 euro. Te koop bij de apotheek en parafarmacie.
Philosophy Total Mattness - 21.50 euro. Te koop bij Ici Paris XL. 

4 opmerkingen:

  1. Die pore refiner zou ik wel willen proberen! Alles voor een matte porieloze huid :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de eerste pore refiner die écht werkt nog moet uitgevonden worden.. Ik had hetzelfde voor met de Rare Earth Tonic van Kiehl's.. Tof product, maar doet niets aan de grootte van je poriën!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zoek ook al lang naar iets om mijn poriën te verfijnen, maar er is niets dat de perfecte oplossing biedt en ook nog eens lang blijft. Anyway, blijven zoeken dus! ;) Leuk artikel! :)

    Liefs,
    Marlies - www.goldenmirrorsandpinkbows.be

    BeantwoordenVerwijderen