6 dec 2013

LUSH | KERST 2013 & REVIEWS

Ieder jaar opnieuw weet Lush mij te boeiend met hun kerstcollectie. Je weet ik ben een limited edition lover in hart en nieren. Waardoor voor mij persoonlijk de kerstcollectie extra interessant is. De collectie bestaat vooral uit allerlei leuke badspulletjes. Helaas voor mij geen bad, waardoor ik heel wat van de collectie verplicht moet skippen. Maar gelukkig zijn er tal van andere items die wel 100% douche-proof zijn. Ik testte het volgende uit: de facial cleanser Bûche de Noël, Ponche douchegel, Golden FUN en Snowcake.
 
 
Toen ik voor het eerst Golden FUN in mijn handen kreeg, voelde ik mij opnieuw een vijfjarig kind. Uiteraard in de positieve zin! Het is een multifunctioneel product waarmee je jezelf kan wassen, bubbels kan maken in bad of ermee kan boetseren. Ideaal als je kleine kindjes in huis rond lopen hebt. Daarnaast steun je met de aankoop van je FUN product ook het goede doel. Er gaat namelijk een percentage naar het FUNd voor Japanse kinderen die getroffen zijn door de tsunami, aardbeving en nucleaire ramp van 2011. Mocht je toch nog een extra puntje zoeken om overtuigd te geraken, dan trek ik je ongetwijfeld over de streep met het volgende. Deze FUN-bar heeft de heerlijke "Honey I Washed The Kids" geur.
 
 
Zelf grijp ik niet snel naar een stuk zeep in vaste vorm. Ondanks dat terug steeds meer en meer mensen het gaan gebruiken. Deze Snowcake ziet er feestelijk uit vanwege de gouden topping. En ik moet toegeven de geur is fantastisch. Het is niet voor niets een Lush klassieker en bestseller. De beste geuromschrijving die ik hiervoor kan geven is: marsepein (ideaal want Sinterklaas is deze nacht op bezoek geweest!) en zoete amandelen.
 
 
Nieuw is Ponche niet voor mij. Ik testte deze douchegel vorig jaar al eens uit. In tegenstelling tot vorig jaar is de geur dit jaar minder krachtig. Het is niet mijn meest geliefde geur eruit. Ponche is een fruitige punch gemaakt op basis van pruimen, sinaasappels, kaneel en vanille. Het kruidige van de kaneel in combinatie van de sinaasappel is voor mij een tikkeltje te overheersend. Wat ik wel heb opgemerkt is, dat wanneer je hoofdpijn hebt (en daar heb ik de laatste tijd veel last van :-( ) de geur het bonkende gevoel in je hoofd afzwakt. Dat vind ik wel positief!
 
 
Nadat ik mij 's avonds gedoucht heb, is het volgende in mijn avondritueel mijn gezicht reinigen. Sinds kort gebruik ik hiervoor regelmatig de Bûche de Noël. Je zag deze ongetwijfeld al een keertje passeren op mijn blog (wellicht meerdere malen). De reiniger heeft een dubbele werking. Naast het feit dat het je gelaat reinigt, ga je ook lichtjes de huid scrubben. De gemalen amandelen scrubben in alle zachtheid, terwijl de amandelolie en cacaoboter hydrateren en verzachten. Helaas ook een minpuntje voor deze kerstige reiniger. Het lukt mij niet om hiermee netjes werken. Het wordt al snel een klein kliederboeltje.
 
 
Te koop bij de Lush winkel
Golden Fun - 9.95 euro 
Snowcake - 5.95 euro (100g)
Ponche - 8.50 euro (100g)/16.95 euro (250g)/ 28.95 euro (500g)
Bûche de Noël - 10.95 euro (100g)
 
Heb jij aanraders uit de Lush kerstcollectie?

3 opmerkingen:

  1. Ik vind Bouche de Noël een hele fijne reiniger. Ik koop hem elk jaar opnieuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw ziet er super uit! ik ben genieuwd
    hoe die golden fun bevalt !

    liefs
    en een hele fijne maand nog
    met vrienden en familie!

    + ik volg je nu !

    BeantwoordenVerwijderen