Via Facebook deelde ik vorige week enkele foto's van mijn keuken avonturen. Voor de eerste keer maakte ik zelf een brownie. En ik moet toegeven ik was best bang dat het helemaal zou mislukken. Maar de brownie is perfect gelukt en heerlijk van smaak. Zelfs als je geen keukenprinses bent, is thuis brownies maken eenvoudig.
Wat heb je nodig?
- 240 g roomboter
- 60 g gezouten boter
- 200 g donkere chocolade
- 100 g melk chocolade
- 6 eieren
- 100 g donkere cassonadesuiker
- 200 g lichte cassonadesuiker
- 110 g bloem
- 40 g zetmeel
- hazelnootjes
De bereiding
- Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
- Voeg de chocolade toe. Roer zachtjes tot je een gladde massa bekomt van boter gemengd met chocolade.
- Zet het mengsel opzij en laat afkoelen.
- Separeer het eiwit van het eigeel.
- Voeg bij het eigeel de cassonadesuiker (zowel de lichte als de donkere) toe en mix het geheel.
- Voeg het mengsel (boter met chocolade) toe aan het beslag.
- Zeef de bloem en het zetmeel.
- Klop het eiwit op, maar het hoeft niet heel stijf te zijn. Om te voorkomen dat het gaat schiften, kan je wat poedersuiker toevoegen.
- Voeg de bloem en het zetmeel toe.
- Voeg het eiwit toe, maar meng het geheel rustig onder elkaar.
- Hak de hazelnootjes en voeg toe aan het beslag.
- Vul je bakvorm op en bak het geheel af op 175 ° gedurende 20 minuten.
TIP in plaats van hazelnootjes kan je ook andere soorten noten gebruiken, of wat dacht je van amandel- of kokosschilfers?
TIP je kan zelf bepalen welke soort chocolade je gebruikt. Je kan ook 300 g fondant gebruiken of mixen met een mengeling van fondant met karamel.
Eet smakelijk!
Hmm, ziet er lekker uit! Ik gebruik altijd die kant-en-klare mixen, waar je dan alleen nog wat eieren of zo moet aan toevoegen. Easy :D
BeantwoordenVerwijderenHmm, ze zien er eerlijk uit! Wil ik wel eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen*kwijlt haar hele keyboard onder* YUM! Alleen de kleur is wel anders dan ik zou verwachten van een brownie, maar who cares, als de smaak maar goed is.
BeantwoordenVerwijderenDe kleur is in het echt donkerder, valt weg vanwege de flits. Maar ik kan je verzekeren de smaak ik er wel ;-)
Verwijdereneet ik heel graag :)
BeantwoordenVerwijderen