17 aug 2013

HAARVERZORGING | REVIEW ISO IONIX & AMIKA PRODUCTEN

Als JohnBeerens lover heb ik de mogelijkheid om regelmatig producten uit te testen voor de beauty webshop JohnBeerens.com. In de laatste box vond ik enkele haarverzorgingsproducten van merken die ik niet kende. Van Amika had ik wel al eens gehoord, maar Iso Ionix is compleet nieuw voor mij. Echter met veel plezier testte ik van Iso Ionix een shampoo en conditioner en van Amika een masker.
 
 
Aangezien Iso Ionix mij benieuwd maakte, surfte ik even rond via google, maar eigenlijk kwam ik tot de vaststelling dat ik online bitter weinig kan terugvinden van het merk zelf. De formule van zowel de shampoo als de conditioner is organisch en beiden producten bevatten argan olie. Echter toen ik keek op de achterzijde naar de ingrediëntenlijst merkte ik op dat argan olie het laatste ingrediënt is. Vreemd! Gelukkig zitten er wel andere verzorgende oliën in zoals sesam olie, soja olie en aloë vera. Dat vind ik persoonlijk wel een beetje een misser.  De producten richten zich op het herstel van je haar zodoende dat je sterk, glanzend en gezond haar krijgt. De formule beschermt je haren tegen zonbeschadiging en na chemische behandelingen (bv kleuringen, permanent). Aangezien het volop zomer is, komen deze producten goed van pas. Maar bon wat vind ik van de werking?

 
De verpakking is net een tikkeltje anders dan dat we meestal gewoon zijn. Het is een knijptube zowel voor de shampoo als voor de conditioner. De Iso Ionix shampoo ruikt vrij subtiel, maar wel lekker. Zoals we meestal gewoon zijn van professionele merken. Ik was mijn haar twee keer voor een grondige reiniging. De eerste keer schuimt de shampoo veel minder rijk dan bij de tweede wasbeurt. Ik kreeg wel de indruk dat mijn haar vrij stug aanvoelde na het gebruik van de shampoo en dat een conditioner ditmaal geen overbodige luxe is. De shampoo zelf is een fijn product maar niet heel erg speciaal in mijn ogen. De Iso Ionix conditioner daarentegen vind ik wel super! Ik kan absoluut niet zuinig zijn met deze conditioner. De textuur is gelijkaardig aan een dikke massa opgeklopte room maar dan wat steviger en met een lekker geurtje. Heaven! Vervolgens masseer ik de conditioner in mijn haar en je merkt gewoon onmiddellijk dat dit een luxe verzorging is voor je haar. Na een vijftal minuutjes spoel ik mijn haren uit. Geen enkel knoopje is nog in mijn haren te bespeuren. Mijn haar is de zachtheid zelve. Je zou zelfs kunnen zeggen dat deze conditioner eerder de werking heeft van een verzorgend masker.
 
In tegenstelling tot Iso Ionix had ik van Amika wel al eens gehoord. Ik testte het Amika Nourishing Mask uit wat geschikt is voor ieder haartype. Wederom een professioneel merk waarbij het masker de haren van binnenuit herstelt. De formule is verrijkt met obliphica bessen olie. En inderdaad ik vind ergens in het midden van de ingrediëntenlijst deze bessenolie terug. Dit masker bevat geen parabenen of sulfaten dus dat klinkt goed! De verpakking vind ik geweldig, lekker vrolijk!
 
 
De geur van het masker is zeer aanwezig, maar lekker. Het is een warme Oosterse geur die ik wel weet te appreciëren. Meestal gebruik ik dit masker zo'n één keer om de viertien dagen aangezien ik de Ionix conditioner al zo geweldig vind. Maar dit masker is ook een toppertje! Het nourishing masker brengt gemakkelijk aan, je laat het een paar minuutjes inwerken en zodra je het uitspoelt, voelen je haren zo zacht aan. Ze glanzen mooi en ze zijn makkelijk doorkambaar. Ik ervaar het als een soort powerboost voor je haren.
 
 
Als je deze zomer of misschien in het najaar je haren intensief wil verzorgen na alles wat je haren geleden hebben tijdens de zomer (zon, zee, chloor, ... ) dan raad ik je aan om zeker de conditioner van Iso Ionix en het Amika masker eens te proberen. Deze twee zijn je geld waard.
 
 
Iso Ionix shampoo 120 ml - 9.95 euro
Iso Ionix conditioner 120 ml - 9.95 euro 
Amika nourishing mask 60 ml - 11.40 euro
 

4 opmerkingen: