17 apr 2013

LE CHAT | GEL POLISH (MIJN ERVARINGEN)

Een drietal weken geleden kon je mijn achter de schermen verslag lezen over de opendeurdag van BlueSage te Houthalen. Ik kreeg de mogelijkheid om kennis te maken met Gel Polish van Le Chat. Iets wat tegenwoordig erg populair is. Perfect gelakte nagels voor minstens twee weken lang, wie wil dat nu niet? Sommige dames hebben van nature uit nagels die traag groeien en hebben er bijgevolg nog extra lang plezier van. Zelf heb ik intussen de Gel Polish erop zitten van de 24ste maart dus tijd voor het delen van mijn ervaring.
dag 4

Het concept is eenvoudig en gemakkelijk. Je laat bij een schoonheidssalon je nagels onder handen nemen. Op minder dan een uurtje zit je terug in de auto/op de fiets en hoef je geen angst te hebben als je ergens per ongeluk tegen stoot. Want je nagellak is perfect droog, aangezien het onder speciale lampen uitgehard wordt.

Daarnaast kan je alles doen wat je wil zonder dat je nagellak begint te chippen/afbladeren. Pure luxe in tegenstelling tot gewone nagellak. In het begin was ik nog voorzichtig, maar eens ik goed en wel besefte dat werkelijk geen enkele huishoudelijke taak "schade" aan mijn nagels aanrichtte, werkte ik er lustig op los.

De Gel Polish zorgt voor een glanzende finish en dat trekt de aandacht. Want ik kreeg regelmatig complimentjes. Na twee weken en één dag is er een heel klein stukje van mijn nagellak er af. Er waren namelijk barstjes gekomen in de Gel Polish op mijn wijsvinger en volgens mij is hierdoor dat klein stukje nagellak verdwenen. Jammer, maar het voordeel van Le Chat is dat je in dezelfde kleur Gel Polish ook de identieke kleur in gewone nagellak kunt kopen. Dus in dergelijke gevallen is je probleem snel opgelost. En kan je je nagels bijwerken. Ook handig om uitgroei bij te werken. Zelf heb ik niets gedaan aan mijn nagels de voorbije drie weken. En dit is het resultaat na drie weken Gel Polish.
 
linker hand
rechter hand

Ik merkte wel op dat de nagels waar de Gel Polish dunner aangebracht is bij het begin van mijn nagels, er mooier uitziet en netter oogt. Zeker als je nagels beginnen te groeien.

Voor wie een aanrader? Ik denk dat vele dames dit concept zeer leuk gaan vinden. Het is handig en vooral heel erg gemakkelijk. Je hoeft amper iets aan je nagels te doen en je hebt er veel plezier aan. Ik raad aan wel je nagels vrij kort te laten vijlen als je het laat plaatsen. Zodat je geen last krijgt van je te lange nagels. Want sommige nagels zijn bij mij echt te lang waardoor het soms lastig wordt om iets kleins vast te nemen. Puur omdat ik het niet gewoon ben.
 
Het verwijderen ervan is iets minder. Ik had verwacht dat het eenvoudiger zou zijn. Maar je moet toch tellen dat je minimum 45 minuten kwijt bent hieraan. Op enkele kleine krasjes na, zien mijn nagels er normaal uit. Maar ze kunnen wel een dikke laag nagelcrème verdragen de volgende dagen. Aangezien mijn nagel oppervlakte droog aanvoelt.
 
 
Zou ik het nog opnieuw laten zetten? Zeker en vast, ik hou ervan dat ik er gewoon alles mee kan. En minstens twee weken lang geen zorgen over mijn nagels hoef te maken. Minpuntjes kunnen voor sommigen het zelf verwijderen zijn, maar je kan het ook door je schoonheidsspecialiste laten doen of misschien de prijs. Het is afhankelijk van het salon waar je het laat plaatsen maar de gemiddele prijs schommelt tussen de 25 à 35 euro.
 
Heb jij ervaring met Gel Polish?

11 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit.
    Bij die DIY gellnagels die je bvb kan kopen in kruidvat en dergelijke heb ik het ook steeds voor dat ze beginnen barsten vertonen, dat vind ik dan wel weer jammer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw, blijf dus écht wel goed zitten he? Alleen jammer van de barstjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt niet echt iets dat ik wil hebben. Geef mij dan maar 'gewone' gelnagels

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb ervaring en bij mij bleef zelfs zulke nagellak niet. Na enkel dagen al overal kleine scheurtjes, dan daar een stuk af en daar een stuk af... Ze nagelstyliste had verschillende klanten die gel polish lieten zetten en bij 2 (waaronder ik) bleef dit dus niet zitten... :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat jammer, zou het misschien te maken hebben met groefjes in je nagels? Waardoor de lak wat moeilijker kan pakken op je nagel oppervlakte?

      Verwijderen
  5. Ik heb alles zelf aangekocht vorig jaar en gebruik het nog altijd bijna maandelijks :) Het is idd fijn om 2 weken niet naar je nagels te hoeven omkijken en het verwijderen duurt bij mij niet zo lang hoor. Als ik genoeg pruts kan ik de gel er in 1 keer aftrekken zonder te veel schade aan mijn nagels en dan zit je niet met die soak off shit :)

    BeantwoordenVerwijderen